Thursday, April 5, 2012

Kota Tinggi, Johor Part 3 : Senibong Seafood dan Johor Premium Outlet..

Assalammualaikum semua..

*Sambungan kisah Kota Tinggi Part 1 dan Part 2...

Pada hari Ahad malam kitorang telah gerak ke Skudai untuk menetap di rumah ayah Anis...dah alang-alang ke Skudai apa salah nya aku roger-roger abang aku yg berada di UTM tu..selalu sangat dia cerita yg banyak makanan best dekat area Skudai...jadi terdetik juga di hati di hati ini nak merasa kelazatan makanan-makanan tu semua...

Destinasi yg di pilih ialah Senibong Seafood yg berlatar belakang kan laut dan boleh nampak Singapura lagi...memang sangat seronok makan udang, sotong, kupang, tomyam dan macam-macam lagi sampai gatal-gatal dan merah-merah muka aku(aku sangat allergik dengan seafood dan bermacam-macam jenis makanan lain tapi makanan allergik tu juga lah yg aku suka makan)..harga nya juga sangat berbaloi dan kitorang pilih hidangan SET C (hidangan ni untuk 10 orang pada hal yg makan 7 orang je...nampak tak bertapa kebulurnye kitorang??) yg berharga RM210..walaupun kitorang perempuan jangan ingat kitorang tak mampu habiskan makanan yg banyak tu..hihi...

satu-satunya kumbang di kalangan bunga itu adalah abang aku..

Udang masak butter...terbaik~

Ikan siakap 3 rasa..

Sayur kailan dan tomyam

Sotong tepung tak de dalam gambar..

Burrrppp~kenyang

Masa untuk pulang...

Hari Isnin telah pun tiba dan kitorang singgah dulu ke Johor Premium Outlet (JPO) yg terletak di Senai sebelum meneruskan perjalanan pulang ke Puncak Alam...semua kedai yg ada di JPO kitorang singgah walaupun tak beli apa-apa...saja je nak banding harga dengan tempat lain sebab orang kata barang dekat JPO ni murah...yeah memang sangat murah dekat JPO tapi jangan lah expect harga yg seribu ringgit boleh dapat limapuluh ringgit tetapi dapat lah 70% dari harga sebenar...kira ok lah tu kan....

Johor Premium Outlet

Ini dekat dalam kedai apa entah..

gadis-gadis..

Kedai Coklat Fidani..
Sesi memilih kasut di Butik Puma

ini je yg aku beli..

Jam alba(untuk mak), rantai dan jam vincci(untuk adik) serta kasut Puma..
Nota dari hati: Agak-agak berapa aku habis duit dekat JPO??!!cuba lah teka...

7 tayar bergolek:

Mohamadazhan.com said... [Reply to comment]

salam

menarik ja dapat jalan2 macam tu...hehe.mmg dah lama xkuar ni.hehe

ezyra daniel said... [Reply to comment]

heheh..msti mhl kan brg2 tu semua..btw zyra pon pernah g mkn kat sne...sedap gak la..hehe

dhiera said... [Reply to comment]

habis rm250 kot. ngee...

best ye makan besar macam tu. kalau tong-tong terasa ringan sikit bebannya kan~

Ana Farhana said... [Reply to comment]

sy pnh mkn stu.. org pggil restauran terapong ye ?? best2.view singapore

APAN said... [Reply to comment]

perempuan dan makanan x dpt dipisahkan.haha...

lom penah jejak JPO ni lagi :)

Aimie Dalia Izzaty said... [Reply to comment]

habis dalam seribu. mahal kot semua brg2 tu. seronoknya dpt makan besar dgn keluarga.

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

perghhhhhh..sedap seyhhhhh..terliur kaklimah d bwat ny..syok nyeeee laa p jalan2 dgn membe2..teringt zaman2 dlu :P

btw, dh lame xdtg sini..rinduu..auwww