Friday, January 15, 2016

Review: OhMostWanted Look Faoundation

Assalammualaikum semua..

Pernah dengar OhMostWanted Look Foundation???masa mula-mula aku tengok packaging nya mak aih...kenapa yummy dan comel sangat ni..sangat-sangat gojes hokey...bagi aku foundation ni lain dari yang lain sebab tu tanpa ragu-ragu dan tanpa berfikir panjang aku terus beli... seriously memang sangat smooth, ringan dan guna sikit je dah cover seluruh muka...

cantik kan??
Jom baca bermacam2 kebaikan Magic foundation ni :

Diformulasi oleh Doktor Pakar Kulit dari Malaysia -- dah tak perlu pergi jumpa doktor pakar kulit atau beli supplement mahal untuk cantik.

It seals & heals -- menutup cela, melindungi, mencantikkan & merawat wajah dalam masa yang sama. Ia membantu mencegah jerawat dengan berkesan!

SPF50 -- dah tak perlu pakai sunblock. Foundation ni dah ada UVA & UVB filter yg tinggi. Sangat sesuai untuk cuaca di Asia.

Water-based foundation, tak oily tau! Very suitable for sensitive skin. Tak perlu risau kulit berminyak teruk lagi. 

Tekstur yg sangat lembut & ringan -- sangat lembut bila disapu ke muka, tak perlu sapu loose powder pun takpe. Memang sesuai untuk gadis yang ON THE GO. 

Apa yang best sangat OhMostWanted Look Magic foundation ni??

✔ Membantu pembentukan kolagen
✔ Mengekalkan kelembapan kulit
✔Melindungi kulit dari UVA and UVB (SPF 50)
✔Sesuai untuk kulit sensitif
✔Mengelakkan penuaan & jeragat yg disebabkan oleh sinaran matahari
✔Anti oksida untuk melawan radikal bebas
✔Mengurangkan iritasi atau kegatalan pada kulit
✔Sangat bagus untuk kulit sensitif
✔Anti bakteria
✔Merawat & mencegah jerawat
✔Mencuci kekotoran dalam pori yang disebabkan oleh peluh
Medium coverage / Natural tone (sesuai untuk kebanyakan kulit orang Asia)

Magic Ingredients / Bahan-bahan:

πŸ’„HYALURONIC ACID
✔Natural Anti Aging Polysaccharide that support function for collagen and elastin fibre
✔High performance penetrating molecule for internal repair
✔Form a layer to replenish moisture and restores radiance for smoother complexion

πŸ’„TITANIUM DIOXIDE (SPF 50)
✔High UVA and UVB filter
✔Gentle type of sunscreen suitable for sensitive skin
✔Prevent aging and pigmentation caused by sunlight

πŸ’„ASCORBYL TETRAISOPALMITATE
✔Derivates from 100% Organic Vitamin C
✔Potent anti-oxidant to fight free radicle
✔Prevent cellular aging by inhibiting the cross-linking of collagen, oxidation of proteins, and lipid peroxidation

πŸ’„BISABOLOL
✔Potent anticongestant to calm the skin
and minimaze irritation
✔Very good for sensitive skin

πŸ’„ALKYL BENZOATE
✔Anti microbial properties
✔Can treat and prevent acne

πŸ’„STEARIC ACID
✔Good exfoliator for dirt, sweat and excess sebum removal

Pelakon Shima Anuar pun pakai OMW Look foundation
Memang banyak sangat feedback positif dari semua yang pernah guna produk ni..jadi produk ni memang sangat di syorkan kepada semua untuk cuba...yang penting sangat murah dan berbaloi-baloi sebab boleh tahan lebih sebulan..siapa rasa nak cantik semudah 1 2 3 baik cuba medicated foundation ni...

Whatsapp 
0193760494
RM83 sahaja