Wednesday, April 11, 2012

Blogger ni kebiasaannya orang yg kesunyian...

Assalammualaikum semua..

pergh tajuk...memang menimbulkan kontroversi habes..jangan ada blogger otai datang serang aku sudah la...naya je..

Semester 6 ni aku ada ambil satu subjek iaitu Health Informative System yg belajar pasal isi badan komputer,internet dan segala kaum kerabat nya..di pendek kan cerita hari ni ada belajar pasal blog...blog ni singkatan untuk web log...bla bla bla...

'Blog ni sesuai untuk menceritakan aktiviti atau pun rentetan hidup..kiranya boleh di jadikan diari elektronik...dah tak payah nak tulis dalam buku macam dulu-dulu lagi..lebih kurang camni la *hari ni saya pergi pasar..jap lagi nak keluar pergi beli barang pulak lah..hikhikhik.*..semua benda yg di buat dari bangun pagi berus gigi nak di ceritakan dekat blog tu..lepas tu tangkap gambar sendiri(siap buat gaya agi lecturer aku sambil senyum kambing) terus upload dalam blog..ada kan yg buat macam tu???'

Aku buat muka selamba je sebab aku tak pula makan cili so tak ada la rasa pedasnya...

'Biasanya orang yg tulis blog ni dia kesunyian...ye la kan..tak ada tempat nak bercerita...bla bla bla...'

Gelak pun kedengaran menghangatkan suasana pembelajaran dan aku sedar banyak mata memandang ke arah aku yg duduk di kerusi paling belakang sekali dalam Dewan Kuliah sambil menghadiah kan senyuman sinis..aku tahu apa maksud pandangan dan senyuman dorang tu..'Hana sunyi rupanya..' 'Biasa la forever alone..' 'Kurang kasih sayang la tu..'

Reaksi aku??buat tak tahu sudah la sebab dorang memang suka menyakat aku dan yg paling pasti aku sendiri tahu apa tujuan aku blogging...hihihi...tapi kata-kata lecturer aku tu ada betol nya dan memang wujud pun blogger yg jenis macam tu...semua perkara nak di kongsi sampai tak ada privacy untuk diri sendiri...

Nota dari hati: Aku dah translate kata-kata pensyarah aku dari English ke Malay tanpa menggunakan google translate tau..haha

9 tayar bergolek:

shiema sufian said... [Reply to comment]

mana ada, shiema tak alone pon

atiqa aris said... [Reply to comment]

belog ni tempat nk tukar2 pendapat antara blogger.hehe

nana kamarul said... [Reply to comment]

hahaha. tak semua blogger forever alone. Saya tak pun. HIKHIK! Anyw, tahniah sbb x guna google translate. Kalau guna google translate confirm tunggang langgang BM :P

ezyra daniel said... [Reply to comment]

alamak!!kantoi r plak!!hahha..
tak la..juz kdg2 uwhh je ase sunyi then tk tw nk wtpe,,so mbebel la kat blog if de pape ,,,luah kat sne gak.. :P

miezah said... [Reply to comment]

haha.
mana ada sunyi la.
suka2 je. :p

Mysara Ab Rahman said... [Reply to comment]

sunyi? tak wujud lgsg istilah tu..hee~
byasenyer blog ni djadikan medium bertukar pandangan..

The Bundle Dress said... [Reply to comment]

Rasanya itu lebih kepada pandangan individu. Sebenarnya ada pelbagai sebab kenapa orang memilih untuk berblog. Yang pasti kalau seseorang tu berblog, tak bermakna orang tu sunyi. Kan? :)

Si Jagung said... [Reply to comment]

owh hana sunyi ke??..hehe~

Sarah Mohd Saleh said... [Reply to comment]

gua xsunyi derr,gua lonely jerk.hauaahahhaha