Wednesday, April 25, 2012

Best sangat ke Kolej Matrikulasi Melaka??!!

Assalammualaikum semua...

Bila tiba musim pelajar lepasan SPM nak mulakan pembelajaran selepas membesarkan badan berbulan-bulan pasti keyword UiTM, Puncak Alam, matrikulasi, yuran pengajian, kehidupan di universiti atau pun kehidupan di matrikulasi menduduki carta hati paling tinggi..entry kali ini aku akan ngomong pasal KMM oke..

Dulu lepas SPM aku telah buat keputusan untuk mengikuti program matrikulasi(sains hayat) selama setahun di Kolej Matrikulasi Melaka(KMM) sesi 2008/2009 dan menolak tawaran Diploma Teknologi Makmal Perubatan UiTM..'matrik Melaka best ke??'dah aku belajar dekat sana mesti lah aku kata KMM best..kalau aku belajar dekat matrik Penang, Johor, Kulim pun aku akan kata sana best juga..haha...apa yg penting ialah cara diri kita sendiri yg menjadikan sesuatu itu indah dan bermakna walaupun ada orang kata KMM tu buruk, KMM tu tak best, KMM bla bla bla...AAK(ade aku kesah)???

Pensyarah
Semua pensyarah dekat KMM di panggil 'CIKGU'...tak de panggil tuan, puan, Dr semua tu..bila panggil cikgu terasa macam budak-budak sekolah gitu tapi yg bezanya tak de r pakai uniform sekolah kain hijau(budak sekolah agama),baju dan tudung putih(kalau nila jadi biru sikit..hihi)...semua cikgu KMM sangat best, terbaik, sempoi dan friendly..cara dorang ngajar memang sangat paham, superb dan kalau korang tak paham korang boleh jumpa dia secara personal..erm..aku pernah kena keluar kelas sebab tak siapkan tutorial dan tak boleh masuk kelas selagi tak siap..terpaksa lah bersila di koridor luar lab Biology menyiapkan tutorial..sangat memory dan memalukan..haha..

Kemudahan
Gym, gelanggang squash, bola sepak, bola jaring, badminton, bola keranjang, basikal semua tersedia...cuma kolam renang je yg tak ada..hehe...kemudahan pembelajaran macam dewan kuliah, bilik tutorial, lab kimia, biology, fizik, komputer, perpustakaan semua lengkap..kolej juga selesa dengan satu bilik 4 orang...yg paling mencabar dan tersangat 'best' bila air tak de...haha...KMM selalu sangat air tak de tau..tapi itu bukan alasan untuk tidak mandi ye..kena pandai-pandai la cari sumber air macam korek tanah atau pun tadah air embun..hihih..

Makanan
Selama setahun di sana aku masih hidup sihat walafiat dengan makanan cafe yg ada di KMM..walaupun tak sedap macam mak aku masak tapi boleh lah untuk di makan dan menjadi sumber ATP untuk meneruskan kehidupan di sana...hidup dekat tempat orang tak payah nak memilih sangat lah..selagi di yakini halal maka kita telan je tanpa ragu-ragu...KMM menyediakan 4 cafe dan Cafe A menjadi kunjungan ramai di sebabkan oleh oblong nya yg boleh tahan sedap...harga makanan dekat sana pun berbaloi-baloi dan sesuai lah dengan harga pelajar..kalau peniaga cekik darah, korang cekik dia balik...ok!!.

Outing
Pasal keluar bandar ni aku tak berapa ingat la pula...rasanya sebulan sekali r...tempat di tuju sudah semestinya bandar Melaka yg ada Dataran Pahlawan(DP), Mahkota Parade(MP)...paling dekat pun pekan Masjid Tanah..nak keluar dari KMM ke Masjid Tanah kena naik teksi dan tambang nya 10ringgit...nak jimat kena kongsi 5 orang dalam satu teksi..kalau nak ke DP atau MP kena naik bas dari Masjid Tanah...tambang berapa entah..haha..perjalanan nk ke Bandar Melaka memang penuh onak dan duri...bas yg di naiki layak letak dalam muzium Melaka je..hihi..
Blok A5 wing 2B..

H5P1..

Seminar Pendedahan Kursus Kesihatan Kebangsaan Kali ke 4 di UKM..

Setakat ni je yg aku boleh kerah memory pasal KMM...dah 3 tahun aku meninggalkan cerita matrikulasi..mana mungkin aku mampu mengingati setiap detik kisah perjalanan selama setahun di sana...semua yg aku coretkan adalah kisah aku yg dah bertahun lalu..mungkin KMM dah berubah dan semakin maju sekarang ni..itu aku tak tahu...kalau ada yg adik-adik nak tanya sila ajukan di ruangan komen ye...

Nota dari hati: Buat pilihan bijak dalam menentukan masa depan..

110 tayar bergolek:

ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

btol tu btol.. best atau tak sesuatu tempat tu, actually bergantung kepada diri kita jugak macam mana kita sesuaikan diri kita ngan tempat tuu.. :)

mAieY said... [Reply to comment]

akk,brpe org ek sblik?

Shiema Sufian said... [Reply to comment]

Pilihan di tangan kita :D

hana said... [Reply to comment]

@mAieY
sebilik 4 orang..
akak dh tulis dekat cerita pasal kemudahan..
hihiih

mAieY said... [Reply to comment]

eh xprasn plak..hehe.. ad dobi x..ke kne bsuh sdri bju?

hana said... [Reply to comment]

@mAieY
erm..
dulu x de..
cuma de mesin basuh ngn dryer je..
hihih

mAieY said... [Reply to comment]

oo tenkiu2..huhu..pkaian pegi kls,bju krung ke cmner?

mAieY said... [Reply to comment]

oo tenkiu2..huhu..pegi kls,pkaian wjib,bju krung ke?

hana said... [Reply to comment]

@mAieY
erm...
aah..
mmg bju kurung je...
laki kameja+tie..
hihih

mAieY said... [Reply to comment]

oo..oky3..mkaseh taw..huhu

mAieY said... [Reply to comment]

akak,1 lg..tdung ley cork2 x?huhu

hana said... [Reply to comment]

@mAieY
bole dik..
semua jenis tudung leh pakai kecuali tudung saji la...
hahahha

mAieY said... [Reply to comment]

alaa,sy bru igt nk pkai tdung saji..hehe..bez la akk ni,ley wt kawn ni..huhu..mkaseh byk2 kak.. ^_^

hana said... [Reply to comment]

@mAieY
haaa..
nak pakai tudung saji pn ok..
leh jd trend...
ermm..
nak kawan meh??
x de halnye..
hihi

Mohd Ridwan said... [Reply to comment]

Saya dapat KM Melaka! Thanks for sharing!

mAieY said... [Reply to comment]

kn xpsal2 sy kene msuk wad sakt jiwe..hehe..tenz akk 4 da info..huhu

Teesaz said... [Reply to comment]

camne ye kak, sepanjang akak duduk sana struggle sgt ke camne.. cer citer2..hehe

hana said... [Reply to comment]

@Teesaz
erm...
akak mmg sgt struggle la..
belaja je keje nye tp x de la kera sumbang kan...
setiap mlm mmg study sampai 2 3 pagi...
yg penting kene pndai manage time la sbb setahun je kan..
so mmg sgt pantas dan cepat la kene belaja..
tp jgn lupe cipta kenangan manis juga kt matrik tu..
nanti rugi plak...
walaupun sekejap tp biar lah bermakna..
=D

Anonymous said... [Reply to comment]

nk tanye..wajib pakai tudung ke?

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
erm..
wajib menutup aurat..
dalam islam pn kate gitu kan..
=D

Anonymous said... [Reply to comment]

@hana
Maksud nye wajib ye? :D

Anonymous said... [Reply to comment]

@hana
maksud nye wajib la? :D

Anonymous said... [Reply to comment]

maksud nye wajib la? :D

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
erm..
cmtu lah lebe kurng...
saye rasa awk lagi comel kalau pakai tudung..
=D

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said... [Reply to comment]

x sabar nk pegi KMM ! hehehe¬

Anonymous said... [Reply to comment]

Kak hana,matrikulasi melaka bg cuti raya 1 sebelum raya ye?

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
erm..
akak x pasti pula tentang tu..
mse zaman akak dh jauh beza sgt dik..
btw akak bkn ada pun takwim matrik..
hahhaha

Amyra Who said... [Reply to comment]

akak, nak tanya. mcmana jadual akak masa study kat sana? susah sgt tak T_T huhu

hana said... [Reply to comment]

@Amyra Who
ermmm..
x de r susah pn..
tp terpulang kt kmmpuan diri masing...
kat matrik ni kena rajin..
kalau rasa diri kurang genius kena r rajin study..
hihih..
phm x??

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak, kalau akak x kbertn, hehe
dlu pointer akk brpe ? :)

rmi x yg dpt 4.00 ?
susah x utk dptkn 4.00?
any tips ? :D

~atiqah ^_^

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
erkk..
pointer??
akak x bp ingt la..
nk chck slip rasa malas pulak..
yg pasti 3.5 above la..
=D
erm..
akak x pasti plak ramai ke x dpt 4.00
mmg susah la nk dpt 4.00 tu tp yg penting rajin..
akak x tau nk bg tips cmne ..
cume akak leh kate rajin buat tutorial...
x pn mesti kene stdy setiap hari walaupn sikit..
sbb kt matrik kan kjap je..
so mse kjap tu mmg tuk belaja je..
belaja belaja juga tp kena bergaul juga lah dgn orng lain serta wat aktiviti..
baru de memory yg berharga walaupn kejap..
hihi

Anonymous said... [Reply to comment]

takotlh nk masuk matrix!! Huhuh

Fatihah said... [Reply to comment]

saya pun kmm jugak. sesi 2011/2012 :D

Anonymous said... [Reply to comment]

Nak tanya siket, antara program matrikulasi gan asasi kat UM, mana yg bagus?

Kim Alin said... [Reply to comment]

akak nk tnye ..? law matrik orng yg adew add mt jep ke yg leh msk ..?/ bkn apew juz nk twu bnyk maklumat jep ..

Kim Alin said... [Reply to comment]

akak nk tnye ..?? law nk msk matrik ,orng yg ade add mt jep ke yg lewh msok ..?? x dew lah juz nk twu information je .. :)

hana said... [Reply to comment]

@Kim Alin
err..
akak x pasti pasal tu tapi selama akak kat matrik, semua kawan-kawan akak pernah belajar add math...
lagi pun, dekat matrik ada subjek math yg berkaitan dgn add math mse sekolah dlu..
so secara logik nye mesti la ada add math..
hahahaha...
(harap membantu)

Anonymous said... [Reply to comment]

kak, dkt kmm ade kemudahan dobi x?

Anonymous said... [Reply to comment]

salam . akak nak tnya , klau kita dpt pointer 3.7 kew cmtu, ape course y kita blh plih nanti ?

Nur Hanis Zulkifli said... [Reply to comment]

salam akak.. saya dapat KMM ..nak tanya, toilet ada dalam setiap bilik or macam mana.?

Nur Hanis Zulkifli said... [Reply to comment]

salam akak.. nak tanya, toilet ada dalam setiap bilik or macam mana.? hihi

hana said... [Reply to comment]

@Nur Hanis Zulkifli
smpai ke situ soklan nye ye..
toilet de kt tiap aras...
kne share la ngn blik2 len/..
=D

Anonymous said... [Reply to comment]

Akq actually kte dpt asasi um n matrik ? So u think whixh one much better 4 me ? Kte mnt akaun nthen t degree kte na amek perbnkn islm ok ta lau go on matrik ? Series ke sng matrik na 4 flat ?

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
adik kne wat kputusan berdasrkan minat...
kalo adik minat akaun boleh je masuk matrik...
pastu belajar leklok tuk dapat 4 flat..
x susah nk berjaya dik...yg pnting rajin usaha..
lagi pun banyak cabang jugak untuk akaun ni..
mane tau adik ada minat nak jadi guru kn..
boleh jd cikgu akaun, ekonomi or pe2 yg sewaktu dengan nya..
kalau susah nk wat keputusan..
buat solat istikharah..
itu yg terbaik..
jgn lpe bincang dengan family jugak ye..
=D

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
wasalam..
3.7 tu ckup gmpak jugak..
adik cuba refer dekat panduan upu..
kan de requirement tuk stiap kos..
akak x bp hingat la dik..
=D

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak. Nak tnye. Dalam bilik . katil camne ? Double decker atau single?

Luki said... [Reply to comment]

Nk tny.
roommates kita tu leh pilih sendiri atau ditetap kn?

klu sudah ditetapkn. leh mntak tukar x ?

Anonymous said... [Reply to comment]

kak,nak tanya.perempuan bkn muslim pakai apa ye?trm kasih XD
ada kedai-kedai dekat matrik tak yg jual brg-brg harian?

Anonymous said... [Reply to comment]

salam kak. maaf menggangu, saya KMM stydent to be nak tnya laa ada ura2 menyatakan bahawa kalau nak dapat satu bilik ngn member kena beratur sederet, betul ke kak? mohon pencerahan :-)

mujahidpena96 said... [Reply to comment]

Assalamualaikum warahmatullah akak sekarang sambung degree kat mane n course ape?huhu

mujahidpena96 said... [Reply to comment]

Assalamualaikum warahmatullah kak,akak sekarang smbung degree kata mane n course ape?huhu..nak tahu..thanks kak :)

mujahidpena96 said... [Reply to comment]

Assalamualaikum warahmatullah akak sekarang sambung degree kat mane n course ape?huhu

hana said... [Reply to comment]

sori lmbt rply..katil single dik..tp x tau la skng cmne kn.. :-)

hana said... [Reply to comment]

mse zamn akk tu d ttapkn..x tau la leh tukr ke x..lg pn dlu akk redha je blik ngn sp..haha

hana said... [Reply to comment]

pkai bju kurg bole..x pn sluar slack n kameja..
dlm mtrk tu de kdai..kt area stu pn de pekan..mcm2 kdai de..

hana said... [Reply to comment]

wasalam...x tau la sbb kwn blik akk bkn nye yg bratur dkt ngn akk pn...lgsng x nmpk dlm barisn..hahhaa

hana said... [Reply to comment]

wasalam..akk dh grad dr uitm kos medicl lab technolgy.. :-)

Anonymous said... [Reply to comment]

kak kalau pakai seluar cotton hadir kuliah boleh ke

Anonymous said... [Reply to comment]

akak, tumpang tnye. sye dpt kmm bgi sesi 2014/2015. sy nk tnye berkenaan bilik. sy dpt blok a5,t3.4 dan kwn sy t3.2. boleh akk bg pencerahan tentg barisan bilik2 dkt situ? terime kasih :)

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
err...tu akak x pasti plak...tp seingat akak la kn..if malay kena pkai baju kurung..huhu

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
ooo
maksud nye blok A5 tingkat 3 bilik no 2..kawan adik tu blik no 4..
=)

MisSempoi said... [Reply to comment]

ehhh ada kak nadia.. sy batch 2013/2014. dan tahun kitaorg kmm dpt ranking 1st dlm keseluruhan matrik! semoga batch slps ini dpt maintain.. dan kmm sgt2 la best. byk mengubah sy dan kwn2 ke arah keredhaan Allah..

Rakyat Marhaen said... [Reply to comment]

Kmm.byk kenangan suka duka 10 tahun lpas..

Ridzuan Rahim said... [Reply to comment]

Nk tnya..KMM ade biasiswa tk..?

Anonymous said... [Reply to comment]

Saya dapt KMM jugak utk batch 2015/2016 . Haih. Takut pun hadoo. Yelaa nak study subjek2 tough. Dulu SPM xhebat pun. Semua C. Aiyoo. Akk rase boleh ke sy msuk matriks?

hana said... [Reply to comment]

@Ridzuan Rahim
hurm..stahu akak la kn..x de lak biasiswa cuma de elaun je stiap sem..tp x ingt la bp ribu..haahha

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
Malaysia bole, adik pn mesti bole..
yg pnting usehe...
ddont give up..=)

Anonymous said... [Reply to comment]

Assalamualaikum kak , nk tanya soalan , tapi owner blog ni girls pulak .

Anonymous said... [Reply to comment]

akak,kita nk taye dkt matriks nt bleh tukar sains ke akaun x?klau bleh,mcm mne caranye ye.

Anonymous said... [Reply to comment]

akak,nt kat matriks bleh tukar sains ke akaun x?klau bleh ,mcm mne caranye?

Aini Suhaili said... [Reply to comment]

assalamualaikum.. akak, saya dpt KMM sesi 2015/16 .. saya nak tnya kqt sana nnti bole bwk seterika ke? sbb ada org kata x bole.. tq

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
wasalam..
sensitif sgt je bunyi nye tu..
hahaha...
kalo ase malu jgn tanya la.
nnt akak pn segan..

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
sains ke akaun akak x pasti plak..
sbb dulu akak tukar dr sains fizik ke sains hayat..
mse orentasi nnti de talk bg tau psl nk tukar kos sume ni..
tak pun...pegi je HEP..
=)

hana said... [Reply to comment]

@Aini Suhaili
wasalam..
tahniah dik..
mmg tak bole pn..
sbb dh sedia bilik seterika..
tp akak dlu nakal..
seterika tu pndai2 nyorok la..
hahah

Anonymous said... [Reply to comment]

kak saya nak tanya apa peralatan elektrik lain yg tak boleh bwk? Mcm mana akak sorokn brg2 tu semua? heheheh minta ilmu sikit

nurul wahidah hirman said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, nanti waktu pendaftaran dah kena tinggal asrama ke?

nurul wahidah hirman said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, nanti waktu pendaftaran dah kena tinggal asrama ke?

hana said... [Reply to comment]

@nurul wahidah hirman
wasalam...
yes dear..
mmg dh kne duk hostel..
siap bwk brg sume la..

hana said... [Reply to comment]

@Anonymous
hurm..
sume brg elektrik x bole dik..
nyorok dlm almari je pastu knci...knci tu kte bwk la..x pn..nyorok bwh katil ke..pndai2 la..
tp mse akak dlu xde spotcheck pn..
elok je...hahaha

MH MY said... [Reply to comment]

Saya 1st batch matrix melaka yg start setahun sesi matrix. huhu. Kad bank dulu pun guna BSN Matrix. lol... kenangan.

Adrienne said... [Reply to comment]

Hi! thx for sharing your experience in kmm. :) How many floors are there in a hostel block? My room is at T1, is it the ground floor or the first floor (that we normally say as tingkat dua)

zerry Tiara said... [Reply to comment]

assalamualaikum, nk tnye
wajib ke pkai ksut kulit n klau gi kuliah pkai jubah bleh x

zerry Tiara said... [Reply to comment]

assalamualaikum, wajib pkai ksut kulit ke
klau gi kuliah pkai jubah bleh

Anonymous said... [Reply to comment]

jjj

hana said... [Reply to comment]

@zerry Tiara
wasalam..
hurm...rasa nya x kesa pkai kasut pe..dlu akak pkai sneaker je ngn bju kurung..hahaha
jubah x psti pulak...tp rasanya bole je pakai..hihi

zerry Tiara said... [Reply to comment]

aqk thun 200bpe kt kmm

hana said... [Reply to comment]

2008.dh 7 tahun berlalu..hahaha

Hidayahtul Hasanah said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...akaq nak tanye,kat kmm ade kena pakai tudung putih kea???

Hidayahtul Hasanah said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...akaq nak tanye,kat kmm ade kena pakai tudung putih kea???

hana said... [Reply to comment]

@Hidayahtul Hasanah
wasalam..
hurm...akak x pasti la plak...tp mcm xde je..
nk selamat pe kate awk bwk je tdung putih..hihih

Vicky 007 said... [Reply to comment]

Ada had masa untuk mandi?

Anonymous said... [Reply to comment]

klau dpt sains asasi kt kolej Mara lg mudah masuk uitm medic course x

Anonymous said... [Reply to comment]

Akk satu floor tu ad bape bilik? šŸ˜

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak waktu belajar macam mne eeh??

Sofea Adila said... [Reply to comment]

Akak nak tukar course account macam mana?

hana said... [Reply to comment]

Awk mst dh msuk matrik pn kn..sori akk lmbt rply..nnt mse orientasi akn d tanya sp nk tukar kos..awk tukar la mse tu.. Hihi

Unknown said... [Reply to comment]

Akak , if nak masuk kmm tapi result SPM tak ada A .boleh masuk ke ?

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak, at least result SPM kena lulus apa baru boleh masuk kmm ? If result yg takde A tapi semua lulus ? Mcm mana pula tu ?

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak, at least result SPM kena lulus apa baru boleh masuk kmm ? If result yg takde A tapi semua lulus ? Mcm mana pula tu ?

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak, at least result SPM kena lulus apa baru boleh masuk kmm ? If result yg takde A tapi semua lulus ? Mcm mana pula tu ?

Haha XD said... [Reply to comment]

Akak, at least result SPM kena lulus apa baru boleh masuk kmm ? If result yg takde A tapi semua lulus ? Mcm mana pula tu ?

Haha XD said... [Reply to comment]

Akak, at least result SPM kena lulus apa baru boleh masuk kmm ? If result yg takde A tapi semua lulus ? Mcm mana pula tu ?

Haha XD said... [Reply to comment]

Akak , if nak masuk kmm tapi result SPM tak ada A .boleh masuk ke ?

HAFIS said... [Reply to comment]

Betul si bongkok tanjung puteri...saya juga adalah batch ke 3 KMM tapi bukan course sains tapi course account...kalau di lihat memang banyaklah perbezaan dengan dulu...kalau dulu mana ada mesin aTM...nak keluar duit kenalah pergi "BANDARAYA MASJID TANAH"...kalau nak shooping..kenalah pergi pasaraya harian kat situ...memanglah kalau x tahan boleh gak tension..di buatnya..tapi alhamdullillah KMM tetap yang terbaik di antara semua matriks pada masatu...berkat belajar di KMM jugaklah membantu jugak hamba jadi orang yang berjaya...mcm hari ini...x lah riak...alhamdulillah lah dengan rezeki yang allah bagi...tapi pengalaman di KMM tetap satu memori yang indah..terutama..bila tengok gambar JPP tu..sebab dulu dan lah jugak berkhidmat sbg MPP..tapi masa tu di orang panggil MANTAP...bukan JPP...dan KOperasi tu...sentiasa mengingatkan saya macam mana payanhnya nak tubuh koperasi...sbb saya ,cikgu raid dan cikgu bairim lah yang susah payah buat paper work tubuh koperasi KMM...masatu...entahlah banyak juga pengalaman di KMM

HAFIS said... [Reply to comment]

Betul si bongkok tanjung puteri...saya juga adalah batch ke 3 KMM tapi bukan course sains tapi course account...kalau di lihat memang banyaklah perbezaan dengan dulu...kalau dulu mana ada mesin aTM...nak keluar duit kenalah pergi "BANDARAYA MASJID TANAH"...kalau nak shooping..kenalah pergi pasaraya harian kat situ...memanglah kalau x tahan boleh gak tension..di buatnya..tapi alhamdullillah KMM tetap yang terbaik di antara semua matriks pada masatu...berkat belajar di KMM jugaklah membantu jugak hamba jadi orang yang berjaya...mcm hari ini...x lah riak...alhamdulillah lah dengan rezeki yang allah bagi...tapi pengalaman di KMM tetap satu memori yang indah..terutama..bila tengok gambar JPP tu..sebab dulu dan lah jugak berkhidmat sbg MPP..tapi masa tu di orang panggil MANTAP...bukan JPP...dan KOperasi tu...sentiasa mengingatkan saya macam mana payanhnya nak tubuh koperasi...sbb saya ,cikgu raid dan cikgu bairim lah yang susah payah buat paper work tubuh koperasi KMM...masatu...entahlah banyak juga pengalaman di KMM

Anonymous said... [Reply to comment]

Betul si bongkok tanjung puteri...saya juga adalah batch ke 3 KMM tapi bukan course sains tapi course account...kalau di lihat memang banyaklah perbezaan dengan dulu...kalau dulu mana ada mesin aTM...nak keluar duit kenalah pergi "BANDARAYA MASJID TANAH"...kalau nak shooping..kenalah pergi pasaraya harian kat situ...memanglah kalau x tahan boleh gak tension..di buatnya..tapi alhamdullillah KMM tetap yang terbaik di antara semua matriks pada masatu...berkat belajar di KMM jugaklah membantu jugak hamba jadi orang yang berjaya...mcm hari ini...x lah riak...alhamdulillah lah dengan rezeki yang allah bagi...tapi pengalaman di KMM tetap satu memori yang indah..terutama..bila tengok gambar JPP tu..sebab dulu dan lah jugak berkhidmat sbg MPP..tapi masa tu di orang panggil MANTAP...bukan JPP...dan KOperasi tu...sentiasa mengingatkan saya macam mana payanhnya nak tubuh koperasi...sbb saya ,cikgu raid dan cikgu bairim lah yang susah payah buat paper work tubuh koperasi KMM...masatu...entahlah banyak juga pengalaman di KMM

Anonymous said... [Reply to comment]

Salam, akk sori ni xde kaitan dgn matriks. Even saya searxch up act for kmm and thanks sbb saya dpt info dri akk ^.^ btw saua nk tnye ni, akk kan lepasan uitm tek. Makmal perubatan, boleh share tak psl kos tu? Abd nti grad boleh kerja as apa... Thanks kak :)

Afifah Azari said... [Reply to comment]

4 orang

Anonymous said... [Reply to comment]

Akak kalau kita tersalah taip nama bapa kepada ibu kita...adakah itu dikira sebagai naklumat palsu ?

hana said... [Reply to comment]

Wasalam..lama betol akk x singgah blog sendiri.hahah..mcm2 bole jd dik..kalo gov de post as teknologi makmal perubatan gred U29..mcm akk degree so post pegawai sains U41 tp agak mncabar sbb byk lg kos yg bole jd pegawai sains..so mostly lepasan degree akn kje mlt dkt private lab or hosp..tak pun sambung master or phd then jd lecturer..hehee