Tuesday, April 24, 2012

Trip murah ke Singapura dari Puncak Alam Part 2..

Assalammualaikum semua...

Aku sambung cerita dari Part 1 walaupun dalam keadaan demam..dah hampir 2 hari tak online dan malam ni gagahkan juga diri untuk kongsi sedikit lagi cerita dan gambar-gambar...

Esplanade park..gambar singa keluarkan air dari mulut ada dekat member la..itu di Merlion Park namanya..
update: Merlion Park...
belakang kitorang yg bentuk ship tu Marina Bay..perasan tak banyak payung di situ??itu tandanya hujan turun dan sebab tu r ak demam..hihih..

China Town...kononya cenderamata, hati, tangan dekat sini sangat lah murah..tapi hampeh kalau convert duit  Malaysia..hehe

masa untuk menghabiskan duit..muka orang banyak duit macam tu la..

masih di China Town..itu tokong ye kawan-kawan..

macam salji tak???erm..hujan masih turun ketika kitorang ke China Town dan gambar di ambil dari dalam bas..

ini di kedai coklat pe entah..air coklat free dia sangat sedap..macam Cadbury..

Bugis Street...sesak sangat-sangat...rasa macam nak rempuh je semua orang..haha

Sultan Mosque...sembahyang jamak zohor dan asar di sini..

Kedai Masakan Minang...makanan yg boleh tahan sedap nya dan murah bagi penduduk Singapore tidak bagi aku..haha..
kawasan ni banyak jual barang branded..kata pemandu pelancong..
escalator dari terowong pejalan kaki..

di hadapan Paragon..

P.A.R.A.G.O.N

erm..bangunan ni berjiran dengan Paragon juga rasanya...

eh..perasan tak tudung aku bertukar selepas sembahyang??gara-gara rasa  tak selesa pakai tudung yg basah  kene hujan pagi tu..

Thor, Ironman, Hulk bersama kawan nya yg lain..

Ngee Ann City.. 
menarik la patung yg berwarni-warni tu kan..
banyak tu je gambar yg boleh di kongsi selepas di tapis oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri(de kene mengena ke??)..kisah di Sentosa Island akan di update dalam part 3..boleh kan??!!(sambil acu pedang di leher)...kalau nak cerita dalam satu entry mesti panjang berjelar-jelar dan korang nak buka blog ni pun confirm lembab nya mengalahkan siput babi kena strok..

Nota dari hati: One day trip to Singapore serius memenatkan..kalau 3hari tahan la juga..hahaha..

6 tayar bergolek:

Fienazzuki said... [Reply to comment]

seronoknya dapat pergi kan...huhu...tak berpeluang lagi...

Shiema Sufian said... [Reply to comment]

Waaaa, bestnye. kenapa tak ajak budak puncak perdana sekali ? (:

Sarah Mohd Saleh said... [Reply to comment]

hamboiii kemain ligat dieeee.asyukk ler jjjln d kota singaaaa;D

ismail hafiz said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, kak nak tnye, jadual harian plajar kat sane mcam mane? Still ade sistem prep ke atau sume individu? Ketat tk rule dkat sane?

ismail hafiz said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, kak nak tnye, jadual harian plajar kat sane mcam mane? Still ade sistem prep ke atau sume individu? Ketat tk rule dkat sane?

hana said... [Reply to comment]

@ismail hafiz
wasalam...
sume individu dik..
sume bgntung kt dri sndri..
nak belajar ke x nk blaja trpulng kt dri sndri..
haha..
rule bese je..
xde la ketat sgt..