Tuesday, February 7, 2012

Kejam-kejam pun sayang juga...

Assalammualaikum semua...
video

Video ni di rekod pada tarikh 24 Januari 2009 bertempat di chalet Teluk Rubiah Perak...ketika tu Hakim berumur 3 tahun dan Iena 2 tahun...dorang ni menangis sakan sebab di tinggalkan ibu dan papa nya yg pergi ke pantai...

'Nana, jom lah bawa dorang gi jumpa mak bapak dia..nanti orang ingat kita buat apa pula dekat budak ni..menangis bagai nak rak pula tu..'

'Malas lah aku..dah la tangan aku ni berdarah-darah..sakit pun tak hilang lagi..nanti-nanti je la..'

'Kejam seh ko...'

'Kalau aku kejam ko pi la bawak dorang...'

Tiba-tiba terdetik di fikiran untuk merekod aksi dorang ni...nanti dah besar sikit biar aku tunjuk kat dorang..hakhakhak...

Bulan lepas ketika aku check memory card hp lama yg di gunakan dalam Samsung S Plus ni, tiba-tiba terjumpa lah video tu dan aku pun tunjuk la dekat dua orang budak tu...

'Abang, kakak!!!meh sini jap...acik nak tunjuk sesuatu...'

'Benda apa??'

'Tengok je lah jangan banyak tanya..'

...................................................................

'Sampai hati acik Nana buat kitorang menangis macam tu kan..'

'Hahahaha....mesti lah sampai hati...tak payah la nak kecik hati sangat la..dah besar-besar ni kan korang degil...kira acik dah balas awal la masa korang kecik....hahaha..'

baru ada 3 orang anak sedara..

Nota dari hati: Sebuah kenangan memang indah untuk di kenang..


7 tayar bergolek:

shiema sufian said... [Reply to comment]

kenangan itu memang setiasa terpahat di hati (:

NafiesaYeop said... [Reply to comment]

Menangis tengok video ni.Kejam nyaa!

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

heee..nakal sgt la ea smpai acik dia sanggup biarkan camtu je..;p

KaK LimAh Si SupiR said... [Reply to comment]

hik3..teringt ank2 sdre kaklimah..perangai lbey krg mcm ni j :P

yad'z said... [Reply to comment]

keisannnyeeeeeeeee bedudakkkk tuuu.. kejamm acik nieh tau.. hehehehee...

kenangan itu indah.

#belum ade anak sedare. sobss.sobss

APAN said... [Reply to comment]

lama gak la tu kalau tahun 2009...da besar belake dah.kalau tunjuk time dorang besar sikit lagi, lagi bes kot.huhu...

yad'z said... [Reply to comment]

cepat2 update... waiting for next entry.. =)