Thursday, February 2, 2012

Akhirnya rindu dendam terlerai juga....

Assalammualaikum semua..

AMARAN
Entry kali ini berunsur 18SG mungkin panjang lebar jadi sila tabahkan hati dan tahan mata untuk terus membaca...hikhikhik...

Perjalanan ke Sunway Pyramid dari Tg Karang mengambil masa 1jam 30minit dengan kelajuan purata 100km/h...cepat ke??biasa je kan..mungkin aku boleh sampai lebih cepat kalau aku tidak tersalah jalan dan tersepit dalam kesesakan lalu lintas...nampak sangat aku dah lama gila tak gi sana sebab tu sampai tersilap bagai...kalau zaman sekolah dulu memang selalu sangat pergi sana sampai bosan rasanya(mentang-mentang sekolah dekat subang jaya)..hakhak...

Tempat pertama yg dituju ialah RED BOX sebab member(aten, choa, leya dan kina) dah tunggu dekat situ...

sungguh menghayati ye..

Walaupun suara tak berapa nak merdu tapi kitorang peduli hape sebab kitorang dah bayar jadi nyanyi lah puas-puas..lagipun setakat kitorang yg dah kawan dari form 1 ni je yg dengar so siapa nak kisah kan...dulu zaman sekolah memekak melolong sama-sama elok je lagi-lagi masa mandi dekat kolah..hikhikhik...

Selepas tamat sesi karoke, tempat seterusnya di jejaki ialah surau wanita(tak kan surau lelaki pula kan) untuk menunaikan solat zohor..walau di mana anda berada kewajipan solat jangan di lupakan...seusai menunaikan solat, kaki meneruskan langkah dan ternampak lah Kedai Buku POPULAR...terasa sungguh gembira bila nampak POPULAR sebab hati terdetik untuk menggunakan lagi RM50 Baucar Buku 1 Malaysia..rasa nya lagi best guna BB1M dekat POPULAR dibandingkan dekat MPH sebab BB1M boleh di gunakan untuk membeli apa saja di dalam POPULAR(termasuklah majalah,games,tetikus), tiada pengecualian tapi kalau dekat MPH kan, games dengan majalah tak boleh beli..hikhik

Sudah penat berjalan jadi perut perlu lah di isi, lagi pun jam sudah menunjukkan pukul 5 petang...setelah berbincang, kitorang bersepakat untuk menjamu selera di Mr. Teppayanki..




Bagi pendapat aku, Black Pepper Grilled Chicken nya biasa je dan tak de keistimewaan...rasa black pepper nya pun agak pahit..aku rasa lagi sedap makan dekat warung tepi jalan je(ni pendapat aku je..jangan ada yg saman aku pula)...erm..aku minum mineral water jenama Sea Master yg memang tak ada rasa manis..mungkin dia lupa letak gula kot dalam air tu..hihihih...secara keseluruhan nya, Mr.Teppayanki biasa-biasa saja setelah aku buat survey terhadap 4 orang lagi member aku..part paling best adalah Kina belanja kitorang semua makan(RM110 semuanya)...sayannnnnng Kina...


leya,coa,kina

kina,aten, me



ini dari Aten..
Jam sudah menunjukkan pukul 6.15 petang dan aku kena pulang segera sebab perjalanan aku masih jauh untuk sampai Tg Karang semula dengan terpaksa menempuh kesesakan sewaktu manusia yg lain berlumba-lumba pulang dari kerja...

Sorry ye kina, leya, aten dan choa sebab aku terpaksa balik awal...jumpa lagi di lain masa jika di panjangkan umur...InsyaAllah..

Nota dari hati: Rindu terhadap mereka telah di lunaskan, rasa rindu dengan Suaidah dan Gha(di Czech Republik) bila pula boleh di leraikan ni..hihihih...

*HAPPY BIRTHDAY BADDROL BAKHTIAR yg ke 24 pada 1 Feb..heheheh..

4 tayar bergolek:

Nurul ain said... [Reply to comment]

wahhh.. bestnya kamu.... ***tgk2 gambar ni, lama dah rasanya tak karok... heeeeee... :p

Belog Sambal Belacan said... [Reply to comment]

bc n3 d sini..

http://akutetapaku85.blogspot.com/

zalin onceitalk said... [Reply to comment]

sedapnya makanan kat dalam gambar tu...

Azreen Shafila Abdullah said... [Reply to comment]

wah baek nye kawan awak blanja..ramai ratus tu.. hehe