Saturday, January 21, 2012

REVIEW NOVEL : Pabila Cinta Memanggilku...

Assalammualaikum semua...

Rate : 4/5
Novel ni mengisahkan tentang percintaan 3 segi yg mana dua orang adik beradik(Adam dan Irfan) menyukai perempuan yg sama dan juga terdapat konflik kekeluargaan..aku sangat suka dengan watak Adam yg sangat cool, tenang, sweet, ceria dan macho gitu...kalau watak Irfan tu memang bikin aku sentiasa marah dan sakit hati je...walaupun mungkin dia hensem(penulis yg gambarkan) tapi perangai dia tersangat annoying, serius dan menggeramkan...paling seram si Irfan ni agak psycho juga...setakat muka hensem tapi perangai macam hantu buat apa kan..hikhik.....

Yang Ayesha ialah gadis yg menjadi rebutan 2 orang jejaka tersebut...dia tersangat lah keras kepala dan degil sekali...dalam kekasaran Ayesha masih terselit lagi sifat kelembutan seorang perempuan....siapakah agaknya menjadi pilihan dia???Adam atau pun Irfan???

Secara keseluruhan nya novel ni sangat lah membuai perasaan walaupun aku tak berapa sokong part pegang-pegang tangan pastu peluk-peluk..hehehe....walau macam mana pun, tahniah kepada penulis, Syamnuriezmil berjaya menghasilkan novel yg sangat awesome dan aku memang tersangat suka dengan penulisan Syamnuriezmil...

Nota dari hati: Lepas ni nak buat review novel la tiap kali habis baca novel...hihi..

5 tayar bergolek:

ANA D said... [Reply to comment]

novel ni top 10 best saller kat MPH..best x???

hana said... [Reply to comment]

@ANA D
best la..
tak rugi r beli..
hihih

BiQa HatmiN said... [Reply to comment]

memang terbaek novel ni..ADAM is the best..haha

Anonymous said... [Reply to comment]

Best giler n0vel nie.. X larat nak gelak bila adam yg sweet tu buat prangai manja dya.. Hikhik..

Anonymous said... [Reply to comment]

Best giler n0vel nie.. X larat nak gelak bila adam yg sweet tu buat prangai manja dya.. Hikhik..