Sunday, January 29, 2012

Duit habis tapi hasil tiada....

Assalammualaikum semua...

'Malam ni nak gi funfair tau..'

'Ko nak wat pe gi sana???bukan nya ko nak naik mainan-mainan tu semua pun..'

'Aah..ko kan penakut...buang masa je tahu tak!!'

'Memang la Hakim tak nak naik pun semua tu..tapi kita boleh amek-amek gambar kan..'

'Hahaha...setakat nak amek gambar je buat apa..pelik-pelik la ko ni...'

Malam pun tiba...

Demi menjaga hati Hakim yg mudah rapuh dan tersentuh maka aku pun pergi juga lah fun fair bersama-sama dengan Picah(adik bongsu)...sebagai permulaan aku beli 5 token = RM 10(mahal kan??)...niat kitorang cuma nak main game yg boleh bagi kitorang hadiah...rasa sungguh jeles tengok insan-insan yg bawa bear besar-besar...rasa macam nak rampas je..

Jadi bila nampak game yg senang nak menang, hulur token...bila kalah rasa nak cuba lagi, hulur token lagi...jalan-jalan jumpa game lain pula, hulur token lagi..token dah habis pula, buka dompet ambil duit pergi beli token lagi...hulur token, main game...hulur token, main game..hulur token, main game...sedar tak sedar rupa-rupanya dah habiskan RM 36...selagi tak habis duit dalam dompet selagi tu lah seronok je main game agak nya..hampeh betol la...

Duit habis tapi apa hadiah yg kitorang dapat???bear besar???tv??TAK!!!!KITORANG TAK DAPAT SEMUA TU..sob sob sob..

Ini je yg kitorang dapat..tak berbaloi langsung dengan 36ringgit...cisss...

Posing lah korang dengan hadiah yg tak seberapa tu..hakhakhak.. 
Ini je baki duir yg ada dalam dompet..sedih tak??!!

Ini semua salah budak kecik ni yg banyak mempengaruhi...

Pengajaran nya pada hari ini...jangan bawa duit banyak-banyak kalau pergi funfair...paling kurang pun bawa la 10ringgit..hakhakhak...

Nota dari hati: Aku memang kurang bernasib baik setiap kali gi funfair..hampagas betol..


2 tayar bergolek:

cx's said... [Reply to comment]

im not the lucky one. hehehe. sedih tau.

Original CikTeddy said... [Reply to comment]

bwak 20 sen dh..cuci matajerk.ekeke