Sunday, October 23, 2011

Kalau setakat bawak Mercedes tak payah la kurang ajar sangat...

Assalammualaikum semua...

Situasi biasa yg berlaku di jalan raya yg bisa membangkitkan kemarahan pemandu lain..
1. Tak reti nak bagi signal sama ada hendak ke kiri atau pun kanan..
2. Ikut suka hati jantung limpa aja nak tukar lorong tanpa perhatikan kereta belakang sama ada laju atau pun lambat..
3. Bawak kereta dengan kelajuan seperti kura-kura dekat lorong paling kanan..lagi-lagi kalau dekat highway...
4. Tak reti nak berbaris lagi-lagi kalau jalan tengah jammed...ikut sedap dia aja nak memotong barisan terutamanya di tol-tol...

Sejujurnya aku pun marah terhadap manusia macam dekat atas tu tapi tak pernah lah pula aku nak menunjukkan kemarahan dengan buka tingkap lepas tu maki hamun tak tentu pasal ataupun tunjuk sign macam f*** dekat pemandu lain...kadang-kadang kita sendiri pun pernah melakukan perkara tersebut tanpa sengaja atau di sengajakan walaupun sekali kan..tipu la kalau korang tak pernah buat langsung kan melainkan korang memang pemandu yg terlampau berhemah(ye la sangat..)...so korang tak layak nak terlampau marah dekat pemandu lain sebab korang pun lebih kurang aja dengan dorang...bagi aku cukup lah sekadar bunyi kan hon sebagai tanda yg pemandu tersebut telah melakukan kesilapan...tak payah lah nak maki-maki bagai..

inilah lakaran kedudukan kereta aku dan si mercedes tu..
Hendak di jadikan cerita sebenarnya semalam aku telah berhadapan dengan sebuah kereta mercedes warna maroon yg memang kurang ajar sebab telah menunjukkan sign f*** terhadap aku..memang aku salah sebab tersalah ambil lorong untuk ke kanan walaupun sebenarnya aku nak terus...bila aku tersedar aku tersalah  amek lorong terus aku bagi signal ke kiri sebab kalau aku dah terlebih dari divider jalan tu alamatnya memang aku tak de pilihan lain melainkan kena belok kanan juga...mungkin si merc tu tersalah sangka yg aku akan terus tukar lorong secara melulu apabila dia nampak signal kiri aku..so aku tak salahkan dia apabila dia bagi hon...aku fikir mesti dia nak bagi peringatan yg dia tak bagi aku peluang untuk aku tukar lorong..so aku biar lah dia jalan dulu...

Tapi alangkah terperanjat nya aku ,Ain dan Nabilah yg berada dalam kereta tu apabila die tunjuk sign f*** tu...apa masalah mamat tu sebenarnya???kalau pun ko tak puas hati sebab mesti terpikir yg aku nak potong barisan macam tu tapi ko tak layak nak buat macam tu....mentang-mentang la kau bawa MERCEDES dan aku setakat bawak kancil je..entah-entah tu pun mercedes pinjam..pigidah..hehe...

Kesimpulannya cuba belajar mendidik diri untuk tidak memaki orang sesuka hati..belajar la sikit control kemarahan tu...marah-marah kan kawan syaitan...hehe..

Nota dari hati: Ini bukan entry emo tak tentu pasal oke...lalalala~


4 tayar bergolek:

fyna said... [Reply to comment]

biasalah tu..kereta besar sikit..belagak lah

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

sy x suka org hon dan tak suka hon org.. sbb mmg sakit hati dgr org dok hon2..

Aretikz said... [Reply to comment]

uuh.. xpa.. doakan yg terbaik wat dia.. sya pun sma.. bas sekolah.. tp kira jalan sya lah.. sya bg hon.. tp yg bg sign tuut tu bukn driver.. budak skola.. haha..

ekmal said... [Reply to comment]

sakit hati kene hon lagi2 ble time tu org tu mmg x perlu nk hon pn..huhu