Friday, August 12, 2011

Sila lah pakai spek kalau rasa nak hensem...

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua...


"Kesiannya budak tu..kecik-kecik dah pakai spek"

Macam tu la bunyi yg keluar dari mulut insan-insan yg prihatin setiap kali melihat Akim(anak sedara)....aku sebagai seorang aunty nya yg paling baik hati pun terasa simpati apa kan lagi orang yg baru sekali melihatnya..heheh...

Selepas pergi ke Hospital Mata Tun Hussin Onn dekat PJ pada hari Isnin lepas, doktor pakar dekat situ menasihatkan untuk dia memakai spek bagi mengelakkan 'Lazy eyes'...

"Kalau adik pakai spek nanti bertambah hensem tau.."
Memang tak boleh blah la ayat doktor tu nak mengambil hati Akim supaya pakai spek selalu..lepas tu si Akim pun excited la nak pakai spek sangat sebab doktor tu kata dia hensem...hampeh punya budak....

Selepas spek siap ditempah..

"Huiyooo...Akim nampak semua benda besar dan jelas la ibu..."
Aku rasa nak gelak guling-guling aja bila dengar dia cakap macam tu dekat ibu nya...hahahah...dah selama ni dia rabun, memang la tak nampak jelas..huhu...dah nama pun budak-budak kan..mesti dalam fikiran dia apa yg dia alami selama ni tu sama aja dengan orang lain...

Nota dari hati: Sayangi mata anda setiap hari...

9 tayar bergolek:

Mohamadazhan.com said... [Reply to comment]

saya mula pakai spek waktu form 1..darjah 9 dah mula rabun2 dah...kesan main kmputer game byk.hehe

My Name is Mar said... [Reply to comment]

dulu waktu kecik-kecik, suka nak pakai spek sbb nampak ensem!
ho-ho-ho..
da besa, malas-_-"

kristalbiru said... [Reply to comment]

ahaha.. doktor tu pandai amik ati..

hamzah ian said... [Reply to comment]

lama aku tak pakai spek.. huhu

Queen F said... [Reply to comment]

sy pakai spek start darjah 4.. dulu kecik2 rasa waaa kool je pakai spek, orang lain tak pakai, kita pakai.. bila dah besar rasa macam, menyusahhhkann gilaaaa... nak kena tukar spek carik fulussss lagi.. haihhh >.<

Nizam Ijam said... [Reply to comment]

thanks sebab puji saya ensem..ahaahaha

Hami Asraff said... [Reply to comment]

Yang nota dari hati tu macam iklan vitagen :)

Rupa-rupanya dah sudah 12 tahunku pakai cermin mata :)

fadhdeela said... [Reply to comment]

ciannyer kecik2 kena pakai spek!!

adibah said... [Reply to comment]

saya nk pakai spek sbab nk nmpk mcm orng kore. LOL