Thursday, August 11, 2011

Sikap menjengkelkan sesudah ber'couple'...

incik google

Assalammualaikum semua...

Sudah menjadi lumrah agaknya kalau ber'couple' semua benda nak kena bagi tahu dan kongsi termasuk lah emel dan password Facebook, Twitter, blog,student portal dan agak melampau rasa nya kalau segala no pin ATM pun nak kena bagi tahu...pasangan korang tu belum tentu pun lagi menjadi sah untuk korang..setakat couple je pun...tak payah la melampau sangat nak share everything...macam tak de privacy aje..

'Fatin(bukan nama sebenar), jom teman kan aku gi kedai jap...nak pi beli choki-choki la'
'Ala...nak kena mintak kebenaran hubby(euuuwww) dulu la..takut dia tak bagi pula'

Paling tak boleh diterima akal kalau setakat nak keluar pergi kedai runcit sebelah rumah untuk beli choki-choki pun nak kena minta kebenaran....pakwe/makwe korang tu siapa sampai perkara kecil macam tu pun nak kena bagi tahu??!!!lebih berfaedah kalau korang bagi tahu mak ayah korang yg sememangnya bertanggungjawab dan sentiasa risau tentang keselamatan korang tu...memang bikin panas saja kalau dapat kawan macam tu...

'Lena(bukan nama sebenar), nak mintak share kredit 50sen...kredit aku dah nyawa-nyawa ikan la..please..'
'Ala....bukan tak nak bagi tapi aku tak kol yayang(uweekkk) aku lagi la hari ni...belum cerita dekat dia yg kita belajar ABC dekat kampus tadi....'

Sebab pakwe/makwe sanggup ketepikan kawan yg kesusahan..setakat 50sen pun nak berkira sangat...kalau bergayut dengan pasangan korang sampai habis berpuluh-puluh tu boleh pula..ekele...tapi kalau nak bergayut dengan mak bapak korang macam-macam alasanlah di berikan...tak de kredit la..tak de masa la...busy sangat la tu kononya..dengan mak bapak memang la tak de masa tapi dengan pasangan bila-bila pun boleh..hampeh...

'Hana, sori la aku tak dapat teman kan ko gi beli buku la...my boy baru je kol ajak kuar tengok wayang...'
'Hah???ko kan dah janji dengan aku dari last week..'

Sanggup mungkir janji tidak kira la dengan kawan atau sesiapa pun...segala keutamaan memang diberikan untuk pasangan yg kononya sehidup semati...kalau sekali mungkir janji mungkin aku tak berapa kisah tapi kalau dah beribu-ribu kali memang rasa macam nak campak dalam gaung aje manusia jenis tak menepati janji ni...lembu berpegang pada tali dan manusia berpegang pada janji...so kalau nak jadi manusia jangan la mungkir janji ye...

Masa ber'couple' memang sanggup buat apa saja demi pasangan korang tu..nanti masa dah kahwin boleh ke segala rasa hormat, tolak ansur, memahami,sepakat, berkongsi yg kononya dah dipupuk masa ber'couple' tu berkekalan sampai bila-bila???tepuk dada tanya iman..jangan lah nak melebih-lebih sangat dengan pasangan korang yg belum tentu sah untuk korang...masa couple memang semua nya indah saja...kentut yg busuk pun dikatakan wangi..muahaha...

Nota dari hati: Kalau nak tunjukkan sangat ciri-ciri suami atau isteri yg mithali tunggu la bila dah sah akad nikah nanti...=D

13 tayar bergolek:

aida-myasara said... [Reply to comment]

setuju sgt sama ini n3...

Alip Apai said... [Reply to comment]

biasa la..nnt dh clash kita gelak rmai2 kalo time kapel cmni..

wanacesh said... [Reply to comment]

rasenyer kalo der orang cam gini,,mmg dh kena condemn dgn member pun,,nk bercouple pun berpada2 ler,,

Asha said... [Reply to comment]

betul2. huhu.

My Name is Mar said... [Reply to comment]

Selalunya orang pompuan je lorat-lorat nak buat macam tuh..
Boboi takde hal pun..
Huhuhu...

Jemput join segmen Musicbrilliant.com

KennyArmada said... [Reply to comment]

caittt,, dgn balak laju je ikutt,, tp bila mak sendiri suruh itu suruh ini, sikit tak kisah,, haishhh :|

tamlegend said... [Reply to comment]

ada lg ke org takde sivik mcm ni???bercinta sampai lupa donia...

eva said... [Reply to comment]

alahai.. itulah.. cinta tu buta.. butakan hati dr kawan dan family.. hati hanya kpd kekasih.. pandai2 lah kan.. hehe

hpmurah2u said... [Reply to comment]

ish3..tak baik macam tu..kne jujur dan ikhlas,ajal maut ditangan tuhan,
bersederhana la semua benda kn?

regards?
www.hpmurah2u.blogspot.com..<--jum tgh hp!

Umie Artoqiemie said... [Reply to comment]

over kan klo de kwan camni, nyampah.haha.

aleen aiden said... [Reply to comment]

yg laen bley tolerate lg tp klo mintak nmbor atm,jgn bagi!!!hu3

Mohamadazhan.com said... [Reply to comment]

hehe..memang ada ya manusia jenis ni.hehe.adoi...susah, terasa tidak bebas la..

Ash said... [Reply to comment]

hrmm..aku pun selalu gak kena dulu ngan kwn camni. pernah sekali nak mintak tumpang balik rumah tapi die ckp tak tau sapa yg ambik die, whether bapak die dpt tak.rupa2 nya pakwe die yg ambik...no wonder taknak tumpangkan aku. then dorang g mkn pizza hut plak pastu..ceh...