Tuesday, June 7, 2011

Sumpah tak nak naik ambulans lagi lepas ini!!!!!

sumber incik google..


Assalammualaikum sume..

Malam tadi adalah turn aku tuk jaga abah kat Hospital Tanjong Karang tu...so whole nite mmg aku tak tido la sebab menjaga abah dan terima kasih la kat Anis sebab sudi menemani aku ye..then pagi tadi abah dan seorang lagi patient kene refer ke Hospital Sg Buloh..ini yang nak cite experience aku naek ambulans...uish...

Aku mmg agak teruja la sebab dapat naik ambulans kan pastu siap dengan bunyi siren la bagai kan..then sume orang bg laluan so rasa mcm whoaaa...muahahaha...tapi seriusly aku rasa macam nak tercabut je nyawa aku masa pakcik tu bawak...mmg tersangat laju dan ikut sedap die mencilok sana sini(jalan jammed)....yg paling aku ngeri bila dia selit antara lori-lori besar..tu yg buat aku rasa gerun dan mula la aku pikir macam-macam...mmg beristighfar banyak-banyak la...rasa macam nyawa dah kat hujung tanduk aje la..huhuh..

Di tambahkan lagi dengan jalan yg berliku-like serta bukit bukau mmg buat aku berpusing la beb..rasa macam naek roller coaster tp bezenya yg ni tak kene bayar la..haha...sape yg tahu jalan Ijok nak gi highway Guthrie tu mmg dapat bayangkan la macam mane dahsyat nye...dalam ambulans tu aku dah rasa mabuk semacam je....kepala dah mula pening pastu perut dah rasa sebu..tunggu masa je nak muntah..siap berpeluh-peluh bagai...dah la aku mmg pening dan tak berapa stabil sebab tak cukup tidur pastu dihidangkan pulak ngn perjalanan yg amat 'teruja' tu...tak pasal-pasal aku pulak yg collapse kan  tapi akhirnya berjaya tiba jugak dekat Hospital Sg Buloh dengan perjalanan selama 40minit je...dapat bayangkan tak bertapa laju dan dahsyat nye pak cik tu bawak...aish...

Selepas settle sume urusan kat Hospital Sg Buloh kene pulang ke Hospital Tg Karang balik la..aku dah mengeluh dan rasa macam nak pengsan je....sampai je kat Hospital Tg Karang aku dah macam mayat hidup....tak pasal-pasal aku yg sihat pun leh jatuh sakit...muka dah pucat semacam...pastu PPK tu boleh pelak gelak kan aku...tahu la dia dah biasa naik ambulans tu...siot betol...aku muntah kat die kang...aish...

Walaupun aku selalu lalu kawasan tu dan aku drive pun agak laju macam palesit tapi x pernah pulak aku rasa mabuk...pe pun aku mmg tak leh nak lawan kehebatan pakcik tu drive la...serius cekap dan hebat la...mmg layak la pakcik tu masuk F1...hahaha....aku harap ni la 1st n last aku naik ambulans...tak sanggup beb...biarlah ini aje pengalaman yg aku ada...dah tak berminat nak mencipta pengalaman baru dengan ambulans...daaaa~

Nota dari hati: Doakan kesihatan abah aku ye..sayang korang..=D

6 tayar bergolek:

Syazwan said... [Reply to comment]

semoga abah kamu sihat seperti biasa!.
amin!

kimiez said... [Reply to comment]

bukan semua orang dapat peluang macam nie..

misz anis said... [Reply to comment]

semoga abah ko cepat sembuh..amin

sok-sok ley ko blaja drift ngan p.cik tuh..hahahaha

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

owh, jalan Ijok tu..pernah lalu memang kalau ambulans drift pun ok tu =)

saya doakan semoga ayah cepat sembuh =)

Hami Asraff said... [Reply to comment]

Assalamualaikum.

Ibu dan arwah ayah saya pernah menaiki ambulans. Saya belum lagi. Moga ayah kamu segera sembuh. Banyakkan berdoa.

alif haris said... [Reply to comment]

sy penah follow blakang ambulans dari klang smpai KL .. time tu adek sy sakit .. huhu