Monday, June 6, 2011

asyik-asyik K-pop aje....Loli-pop tak nak pulak....

Assalammualaikum semua..

Zaman sekarang ni semua nak demam K-pop aje kan..demam kepialu tak nak pulak..ish3...disebabkan ramai rakyat Malaysia yg tergila-gilakan K-Pop ni la sampai wujudnya group entah ape2 macam Gula-Gula dan Max 247.....euwww...dengar nama group pun dah geli geleman...dorng tu layak masuk Raja Lawak je sebab mampu buat aku gelak guling-guling...hahaha...

Aku bukan nak cite pasal Max 247 or Gula-Gula sebab kisah dorng kan dah ditelan masa pun..ini aku nak cite pasal drama atau pun movie Korea...kebanyakkan hard disk or laptop korang mesti dipenuhi dengan cerita-cerita korea macam Boys Over Flower, Secret Garden, Full House, My Girl dan macam-macam la lagi (tak kan aku nak senarai kan semua pelak..)...betol tak???

Cerita Korea mendapat sambutan hangat adalah disebabkan pelakon-pelakon nye yg handsome + macho + kaya + segak + smart + tough + macam-macam lagi sampai membuatkan gadis-gadis di luar sane tu cair habes punya...Dipasangkan pulak dengan heroin yg cun + seksi + hot + manja + comel + macam-macam lagi sampai membuatkan jejaka-jejaka semua terpikat...

Bukan itu aja, cerita Korea kebanyakkan nya adalah LOVE STORY yg dipenuhi dengan adegan romantik hingga membuatkan penonton di buai perasaan....bagi yg single mesti rasa excited nak carik pasangan yg romantik-romantik jugak kan...hahaha...

Pastu mula la berdetik...
'Dah la ensem, kaya pulak tu...tambah agi dengan romantik dan sweet nya...mmg cair la beb..nak jugak pakwe macam tu' 
tak yah la korang nak bermimpi di siang hari..semua tu hanya cerita rekaan semata...kalau betol jodoh korang ngn orang macam tu mmg rezeki korang la tapi tak yah nak berharap dan berangan lebih-lebih oke...sebab aku tengok sekarang ni ramai yg dah ngaku pelakon Korea tu pakwe dorang pun...siap gaduh-gaduh lagi...please la jgn nak simpan cita-cita yg entah ape-ape...baik korang belajar agi elok..ni seluar dalam pun mak basuh lagi ada hati nak bercinta...piraaahhhh...

hensem + hot kan si Taecyon ni???tp aku masih memilih lelaki Melayu..huhu..tq Incik Google..

Nota dari hati: Aku pun tengok gak cerita Korea tapi tak de la taksub...ak bese-bese je...semua cite aku layan kecuali Indon...hahahaha

5 tayar bergolek:

Anonymous said... [Reply to comment]

zzzzzzzzzzzzzzz

dayah SnoW Heuka said... [Reply to comment]

wakakaka :)) adehh telaka tau~.. aah kan same la kite.. ee hensemnye pelakon niyh eee lawa la gegurlnye~.. :P

ape2 pon suke tang suar dalam pon mak basuh kan ayarkrkk!! xD

Cik Ladies said... [Reply to comment]

haha..tak tau tak tau :D

Anonymous said... [Reply to comment]

hahahaha pakwe pakwe tu mmg standard sekarang sume nak cari ala-ala korea kan . Hahahaha memang tak boleh bla . Jyeahhh kita sama universal ! sume layan xD kecuali indon ! :P

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

k-pop ke, m-pop ke, suma tak suka..
mkn ais pop lg sdap.. ;-p