Thursday, June 9, 2011

aku ibarat PERIGI CARI TIMBA dalam 3,2,1 Cinta...

Assalammualaikum semua...

Penat rupanya memerah idea untuk menulis ni....membuatkan otak sakit dan pening aje...bukan nye tak de topik cuma tak de isi untuk di ulas dengan lebih lanjut...agak-agak nya otak aku dah berkarat kot..ni baru cuti x sampai 2 bulan..de agi baki 2 bulan...memang parah la kalau macam ni....lalalalala~

Berkat bantuan Anis (asyik nama die je kan..haha) akhirnya de satu topik yg ingin aku ketengahkan...apa pendapat korang tentang PERIGI CARI TIMBA???sejujurnya pada pandangan aku tak salah kalau perempuan yg nak mulakan step tapi yg menjadi masalah nye semestinya perasaan malu yg menguasai diri...betol tak???

Sekarang ni aku dalam dilema perigi cari timba ni la...malu nye mmg tak terkata tapi pe yg membuatkan aku mula kan step adalah disebabkan adanye sifat berani dalam diri aku tu....tapi kekadang hati aku ni berkata yg aku ni patut give up sebab dari segala hal aku yg akan mulakan..ibarat aku ni perempuan tak tahu malu sibuk terhegeh-hegeh kat lelaki yg tak nak kat kita...walau macam mana pun die memberi respon positif bila aku approach tapi sampai bile aku yg patut mulakan???sampai bila patut aku je yg mula kan contact die???ibarat macam die tak kisah pun kewujudan aku ni sebab die tak pernah nak mulakan tuk contact aku...entah la...

Apa yg korang rasa aku patut lakukan???teruskan usaha mendekati dia atau berhentikan saja usaha aku ni???bukan nak kate aku give up tapi segan la...walaupun aku nampak je macam orang tak de perasaan tapi perasaan malu mmg menebal dalam diri aku ni sebab aku masih perempuan sejati oke...pe pun 'timba aku kiut dowh'..hahaha

Aku ase situasi aku ni sama je macam cerita 3,2,1 Cinta yg bakal ditayangkan 16 Jun nanti...mmg dah ada niat nak tengok lagi-lagi cerita tu di buat kat kampus aku..hahhaa,....de sesape nk join aku tgk wayang???!!

Nota dari hati: Meh la share pengalaman atau sebarang pendapat..=D

4 tayar bergolek:

misz anis said... [Reply to comment]

hana..aku da baca ok??aku tinggalkan ko jejak aku ni..hahahaha...tak salah law kite approach dulu..sape taw die yg malu nak tegur kite dulu sena nye..hehehehe..=)

M Fizan said... [Reply to comment]

x stuju..mna ada istilah perigi cari timba..khurafat..huhu

BLADE EDGE said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...


xnak la tgk cintun2 ni..nak tgk yg lebih adventure...

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

cucu umie said... [Reply to comment]

tidak salah untuk mendekatinya sedngkan zaman rasulullah iaitu khadijah shje yang memulakan iaitu meminag rasullah sebgai suami..hhuhu usha tngga kejayaan