Monday, June 13, 2011

apa agaknye masalah mak cik yg bermulut longkang tu??!!!..

Assalammualaikum semua...

Dah lama sebenarnye aku nak menulis entry pasal seorang mak cik yg aku jumpa kat hospital masa jage ayah aku tapi masa dan kesempatan x mengizinkan pulak...sampai la ni tertangguh dan hampir terlupa pun pe yg aku geram sangat dengan mak cik tu...hahahaha...

Meh la aku cite cikit pe yg aku ingat...mak cik(de gak la orng lain dgn dia) tu kene jaga ayah die yg duk sebelah katil ayah aku...masa tu ayah aku baru je admit kat wad tu dan aku la yg jaga ayah aku...dengan muka yg belagak dan senyuman sinis mula dia tanye aku memacam...disebabkan aku ni jenis peramah maka aku pun jawab aje la ngn penuh sopan dan lemah lembut...bila die dah mula nak angkat diri dia depan aku mula la aku buat muka tak puas hati...sebab dari gaya die cakap macam ayah aku tu takat keje kampung dan tak de pendidikan je(aku bukan nak menghina orng kampung oke)...naseb la aku ni bukan jenis macam die yg nak citer gempak aje...tak kan la aku nak bitau die yg ayah aku ni pesara guru dan setiap kali masuk hospital mmg dpt layanan 1st class punye...huh..

Yang paling tak boleh bla tetiba aje makcik tu cakap camni 'Kitorang ni pandai cakap dalam 3 bahasa..' ditambah lagi dengan muka belagak nye...aku mula la fikir bahasa pe yg mak cik ni hebat sangat..adakah bahasa korea, perancis, jerman, atau....lalu aku pun tnye la balik..'Bahasa pe yg mak cik pandai sangat tu???'...'erm...bahasa melayu,jawa dan inggeris'...ekele....aku pun menghadiahkan la mak cik tu senyum yg tak bape nak ikhlas...gaya cakap macam gempak sangat...hebat lagi aku....aku ni tau la bahasa melayu, inggeris,arabic dan mandarin...cuma bahasa jawa je hampeh...tapi aku malas la nak bangga lebe-lebe ngn mak cik tu...so aku berdiam diri aje...dengan orang macam tu jgn di layan sangat...hahaha

Walau macam mana pun ada sesuatu yg ingin aku sampaikan...fikir la dulu sebelum berkata-kata lagi-lagi dengan orang yg baru ko sembang tak sampai 5saat....walau pun aku ni jenis tak kesah orang nak cakap pe2 tapi bila ada orang yg tak dikenali yg baru bercakap tak sampai 5 patah perkataan dah mula nk lebe-lebe pastu bangga diri tak tentu pasal...sudah tentu la aku pelik dan tecengang-cengang dengan manusia macam tu...dalam hati aku mula berdetik 'pe jadahnye manusia ni nak bangga diri tak tentu hala depan aku..macam bagus sangat je...'sungguh jahat kan hati aku...tapi sape suruh de manusia belagak macam tu...hahaha..

Sesungguhnye manusia yg bermulut longkang sungguh la aku tidak gemari termasuk la mak cik tu...pe la agak nye masalah manusia macam tu nak membangga diri tak tentu pasal...dah la tak pernah kenal aku...pelik sungguh....hahahaha~

Nota dari hati: dah mulut macam longkang tu gi la bawak-bawak cuci ye..lalalala~

8 tayar bergolek:

misz anis said... [Reply to comment]

hahahahaha...sabar jela...law aku la,dapat kaki da m.cik tu..hahaha

shindosai said... [Reply to comment]

sabar wei..hehe

ken said... [Reply to comment]

mak cik memang begitu la :P

ChipCoklat said... [Reply to comment]

Dah namenye pun orang tua..mcm tu la..dia rase diri dia tu dah pandai sgt so, dia rase besar hati laa.. Ade jugak satu kes,Pakcik Yang Tetiba Melenting.. Alahai...Pakcik. Sabar je la..

p/s: Jangan esok chip tua mcm tu sudah..

dwaty said... [Reply to comment]

HAHAHA... baru tahu 3 bahasa dah berlagak... kalau dia tahu 10 bahasa... jalan mesti mendabik dada... hehehehe

cucu umie said... [Reply to comment]

hehehe..maybe dia rase dia lg hebat kot..tu yg bt mcm tu..huhu

aleen aiden said... [Reply to comment]

hahah.ye...saye xreti bahasa jawa macik.. :P

hans0 said... [Reply to comment]

bahasa kelate kawe tahu sungguh.. nanti bila makcik tu tidur, letak kaki kat muka dia