Monday, June 13, 2011

kenapa aku tak suka letak gambar dalam entry??!!

Assalammualaikum semua..

Jangan salah sangka dengan tajuk tu oke...aku cuma tak suka aje letak gambar kat entry tapi bukan bermakna aku tak pernah letak gambar ye....beza ye maksud nya dekat situ...nanti ada plak yg salah paham sebab entry aku yg sebelum-sebelum ni pun ada je gambar kan...huhu...

Aku mempunyai sebab yg tersendiri dan terpulang la kat korang kalau nak letak beribu-riban gambar pun kat tiap entry korang...blog korang la katekan...hahaha...pertama nya sebab aku tak de gambar yg menarik dan sesuai dengan entry...tak kan la aku nak cerita pasal nyamuk pastu aku letak gambar aku pulak kan..macam x logik je kan...laen la kalau aku ni mmg nyamuk...lalalala~.tapi aku agak pelik la ngn sesetengah blogger yg suke nak letak gambar yg xde kene mengena ngan entry..motif please???contohnye macam ni la...entry pasal sakit hati terhadap somebody siap caci maki tapi letak gambar ko dengan gaya peace, mata bulat dengan mulut kembung-kembung macam bajet comel la...paling bengang siap tulis caption 'sorry pic xde kene mengene ngn entry'...WTFish...kalau dah tahu xde kene mengena yg ko sengal ubi taro gi letak jugak pesal..tahu la lawa tapi guna la otak sikit...saje je la tu nak market muka...muahaha....


Selain tu adalah penyakit 'M' (malas) yg berleluasa dalam diri aku....disebabkan aku menggunakan DSLR maka nye size gambar sudah tentu la besar..bila besar kene la resize kan.kalau nak resize mesti tunggu mood rajin datang dulu la...tapi kalau nak transfer pun dah malas macam mane nak resize kan...hahaha....kalau de hp berkamera senang sikit tapi malangnya aku guna hp nokia torchlight aje....sede kan....sob..sob...

Penghalang paling besar untuk aku letak gambar kat entry adalah berukband yg lembab nye mengalahkan siput babi kene strok..sejujurnye aku bukan la penyabar nak tunggu gambar upload bertahun-tahun...huhu..kalau orang dah suka ngn penulisan kita, tak yah nak semak-semak letak gambar pun orang singgah jugak blog kita...betol tak??!!

Nota dari hati: Maaf la ye kalau menggores hati sesape..=D

8 tayar bergolek:

oPiE iSa said... [Reply to comment]

Alamak, terguris lah hati saya...

haha.Joke~

Betul juga apa yang awak cakap tu. Tapi lain orang lain care dop?

Hehe...:)

nanad said... [Reply to comment]

heheh..nice entry ;)

p@kcikLie said... [Reply to comment]

salam singgah..yerr..kalau dah suka pd blogger tu atau hasil penulisannya kita ttp akan hargai..walaupun entrinya cuma tulis bebrapa patah kata saja....

misz anis said... [Reply to comment]

hidup bia besederhana jew...=)

Nizam said... [Reply to comment]

hehehe...nizam pun jarang letak gambar dalam entri..selalunya nizam taip dan publish... :)

NICK IRFAN said... [Reply to comment]

btol2 baik xpyh letak klu x bersuaian

BLADE EDGE said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...


letak gmbr lebih ok. gmbr jelaskan 1000 mcm cerita.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

APAN said... [Reply to comment]

agak bnyak gak yg buat mcm tu.aku pun penah gak kot...tpi xde la selalu smpai letak gmbo sendiri...kalau letak gambo sendiri mmg dia menagih pujian kot...

dah baca blog bro ni?
http://www.soutulmujahid.com/2011/06/kenapa-blogger-perempuan-jual-muka.html
sama la ngan pe yg ko rasa kot.huhu...
eh...lain sikit.sipi2