Friday, May 20, 2011

[review]..KONGSI lu langsi lu mati TAK best...

Assalammualaikum semua...

Rasa kecewe sebab tak dapat tengok Nur Kasih The Movie (NKTM) tadi...sungguh hampeh la wayang kat Kuala Selangor tu..hahaha...nampaknye aku download aje la NKTM..x pun tengok kat ASTRO FIRST..leh tengok reramai satu family.haha...jimat pun jimat..

Then lepas dah bising2 nak tgk cerita pe lastly wat decision tuk tgk cerita KONGSI...aku tak berapa setuju sebab aku dah baca review mengatakan cerita tu macam tak best..tapi disebabkan aku kakak yg baik so aku ikut kan aje la adik2 aku ni...aish...

Apa yg boleh aku simpulkan ialah cerita KONGSI tak de la best sangat...cite tu mmg lawak habes la dan mmg leh gelak terbahak2 sampai pecah perut...cuma pe yg aku tak puas hati ialah cerita tu macam tak de motif...jom baca pe yg aku tak puas hati...

1.Apa tujuan Kempedu(Bront Palare) suruh Tumulak(Shaheizy Sam) datang Malaysia???juz tuk balas dendam atau pun hapuskan gengster yg ada kat KL???
2.Aku tak paham pe tujuan Tumulak(Shaheizy Sam) tu nak bunuh gengster2 tu pada hal die cuma berdendam dengan Shariff (fizow omar)..
4. Macam mana plak si Shariff tu leh belajar tinju-tinju tu kat Thailand dan lepas tu die jadi polis...aku agak konfius gak la kat situ..mungkin PDRM hantar die sampai ke Thailand kot..heheh..
5. Kualiti movie ni x berapa bagus la..pening pale aku tgk scene yg dorng kejar2 kereta tu...goyang2 la..sakit pale beb...

Aku rasa cerita ni boleh la dilayan tapi x yah pikir lebe2 sangat...kalau de sape2 yg nak beri penjelasan pasal cite ni leh la drop komen...dari 5 bintang aku cume leh bg 3 bintang aje la..hahaha...walau macam mane pun cerita ni leh la tahan best nye sebab lawak je..daaa~

Nota dari hati: aku masih sokong cerita tempatan..hahah

7 tayar bergolek:

nohoho =) said... [Reply to comment]

ade bace jugak orang kate cite ni tak best...agak-agak berbaloi tak tengok wayang cite ni?

rabunmerah said... [Reply to comment]

ramai review cakap tak best...nampaknya sah tak best..

Encik Luncai said... [Reply to comment]

sangat setuju..cerita kongsi xbest..ending yg mengarut je..tgk fast5 lagi best..

apik pehe said... [Reply to comment]

hehe..apik pon ader trdgr pasal citer ni..ramai dah review kater tak best..tapi yang peliknya,kutipan untuk sehari tu dah rm sejuta lebih..

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

ada ke nur kasih dekat astro first sebab ada iklan dekat tv tulis hanya di pawagam sahaja..kongsi pun ramai orang kata jalan cerita tak best lawak-lawak dorang je best

hana said... [Reply to comment]

erm...x tau la plak de ke x kat astro first.wait n see je la...krasa nye x de la berbaloi sgt..hahaha

Rollo De Pedicula said... [Reply to comment]

nur kasih tak ditayangkan di Astro First...rugilah kalau dia tayang dkt situ...
apa2pun Kongsi hanya menarik untuk komedi dan aksi tapi jalan cerita dia berterabur sikit kan?
hehehe

kalau sudi baca lah review filem di blog saya

Review Nur Kasih The Movie