Thursday, May 12, 2011

Punca PUDU RAYA BANJIR...

Assalammualaikum semua...

Semakin hari aku rasa bumi semakin panas...laptop aku pun makin panas(de kene mngene ke??)...laptop ni panas sebab aku yg x reti nak shut down..tak de sape yg sudi nak ajar kan..haha..bumi semakin panas petanda bumi semakin tua..so sama-sama la kita muhasabah diri ye..kalau tak nak munasabah, munasarawak pun boleh la...layannn~

Intro je dah bajet macam aku nak bagi tazkirah..haha..pada hal cikit pun x de kene mengena..hari ni 1st time dalam sejarah aku nk kongsi 1 video sebab selama aku wujud dalam dunia blogging tak pernah agi aku share vid dalam blog aku yg comel macam tuan nye ni..hahaha..

Gempak kan PUDU RAYA BANJIR...aku baru nk kagum pastu siap semangat la nk pergi walaupun aku xde kene mengena ngn pudu raya..tapi sungguh mengecewakan bila semua ni berlaku...kalau tak silap aku la Pudu Raya ni beroperasi tak sampai pun sebulan...mustahil la tuk berlaku kebocoran sebab kos yg dikeluarkan bukan sikit...RM 50juta tu beb...agak2 nye cikit ke byk????bila kos tinggi barang-barang yg digunakan pun mesti la betol2 berkualiti kan....tak kan la bahan yg berkualiti cuma bertahan sebulan je je kot???

Mungkin kah ini disebabkan telah berlaku penyelewengan???kalau ditanya konfem2 la tak de sape nak mengaku...yg penting Allah tahu...tak ke mana la makan dari hasil yg haram..selain penyelewengan agak2 korang pe lagi menyumbang berlaku nya pekara macam kat pudu tu???meh la share pendapat dengan drop komen oke...daaa~

Nota dari hati: Kalau semua bende yg dibina nak roboh baek x yah bina langsung....membazir je sebab nak kuarkan kos tuk baik pulih lagi..hampeh..

6 tayar bergolek:

fadhdeela said... [Reply to comment]

dah start beroperasi ke puduraya tu??ish2..mcm mana leh banjir panas2 macam nie..manuasia2!!

Meh sini: Saida (Akak Ct Nurhaliza) Ada Teman Lelaki??!!

sini jugak: Salih Yaakob Nak Kahwin 4??

karmasarkastik said... [Reply to comment]

mmg macam tutt kan..

eddy said... [Reply to comment]

bagi aku...ade penyelewengan....
dr segi teori, kalau kita guna benda yang berkualiti, semestinya hasilnya lebih baek dan tahan lama. ibarat beli kereta berkualiti, insyallah pemanduan lebih selesa.
sama la jugak macam kes diatas :)

apik pehe said... [Reply to comment]

hak ah..skang ni kan zaman nk pakai duit banyak..huhu..kompem2 ader penyelewengan...hehehe

Tupai Karan said... [Reply to comment]

kalau nk komen tak berkaitan blh tak? hehe

just to inform you, awak kena tag kat sini

saje xnk tinggal mesej kat shoutbox :P

faiz said... [Reply to comment]

jom buat rombongan pergi pudu raya..hehhe