Monday, May 9, 2011

[kecewa]..kenapa buat aku macam ni???!!!sungguh kecik hati ngn rakyat Malaysia..

Assalammualaikum semua...

Sampai aje rumah terus buka blog pastu tulis entry baru...aish..mmg blogger tegar betol ni...hari ni aku cume nak menceritakan pasal kekecewaan aku...banyak betol yg buat aku kecewa..huwaaaaa....(bangga tak intro kali ni ringkas dan padat????muahaha)

Pertama....pagi tadi aku de last paper tuk final exam...subjek nye mudah iaitu Blood Bank(BB) dan serius aku rasa BB adalah subjek paling mudah...tapi kitorang sume mmg dah agak yg soklan hari ni mesti di luar jangkaan...biasa la student bijak macam kitorang mmg dah kenal lecturer nye sikap kan.hahaha...walaupun aku jenis study last minute tapi leh dikatakan aku dah cover whole topic beb..so aku akan rasa tak puas hati la kalau de manusia yg kata aku x study kalau x dapat jawab exam..

Apabila aku masuk je exam hall tadi pastu tgk soklan, terus aku rasa macam nak hantar aje kertas kosong...mmg geram abes  la...soklan nye mmg out of the topic..sungguh tension oke...aku dah paham sgt la pe jawapan lecturer setiap kali student merungut pasal x pernah belaja pun soklan yg dibagi..'u all kan degree students...patutnye u all mesti tahu lebih dari pe yg saye ajar'....huwaaaaaaa...mmg tahan sabar je la tgk paper tadi..dengan menggunakan minyak zaitun terus aku menggoreng sesedap rasa...lantak la pe nak jadi sekali pun..haha..

Bukan aku saje yg kecewa tapi satu kelas kitorang mmg kecewa...paper last patutnye bagi la keceriaan..ni tidak...menghancurkan harapan de la...cuma doa aje yg dapat beri keajaiban...

Kedua...lepas aje abes exam tadi aku ngn yg laen terus gerak gi Mid Valley...tujuan utama adalah nak gi Fotokem..heheh....pastu round-round mid..bajet macam nk release tension la..lalalala~kalau petang2 standard la kan KTM mesti sesak punye...yg buat aku kecewe sebab penumpang-penumpang KTM tu sume x consider kitorang yg kat luar ni...pada hal ruang tengah tu kosong je lagi..pe la salahnye kalau penuh kan ruang tengah tu..aish..mmg geram la...incik2 polis kat luar tu dah soh penuhkan tengah tu pun leh agi masing2 buat tak tahu..mmg 'jual ikan' betol la dorang ni....

Aku paham la yg dah petang2 sume orang nak sampai umah cepat so pe salahnye consider sikit dengan orang lain...tu la salah satu sebab nape aku tak suka naik public transport...masing-masing pentingkan diri...mmg menguji kesabaran tau naik public transport ni...manusia kan macam-macam kerenah dan perangai.....layan kan aje la...hahaha...

Kalau de yg naek ktm tadi leh la drop comment...muahahahah...mane tau aku ternampak ke tadi..aku ni de kelebihan mudah mengecam muka orang tau..hahaha...k la..daaa....

Nota dari hati: Masa banyak membazir menunggu KTM aje..hahaha....nampaknye KTM kene lebih menepati masa ye lepas ni...

Kalau nak release tension jom la pi Europe...murah aje..jom klik link kat bawah..

12 tayar bergolek:

hamzah ian said... [Reply to comment]

sabar2.. biasa la tu kehidupan..

MK said... [Reply to comment]

ahaha...aku pun ade kisah gak ngan ktm neh..mmg paneh hati la beb


http://genjatansenjata.blogspot.com

faiz said... [Reply to comment]

heheh...mmg bengang kan tgk soklan camtu...dulu saya ada gak paper yg soklan x belajar kuar..pastu terus cuit bahu member kat depan cakap,"aku rasa fail la paper ni"...heheh...baru tgk soklan sekali imbas dah ckp fail...mmg fail pon paper tu..hehe

saiful bakhtiar said... [Reply to comment]

tu la malas study kan tak dapek jawap soklan.hehe..

aleen aiden said... [Reply to comment]

minyak zaitun bley bwk masuk hall ye?wi3 :P

hana said... [Reply to comment]

@hamzah ian
haha..
betol tu..
kalau x de kecewa bukan kehidupan la name nye kan..
=D

hana said... [Reply to comment]

@MK
haha..
saye mmg byk cite ngeri ngn ktm..
hehe

hana said... [Reply to comment]

@faiz
hehe..
masa bukak je kertas soklan saye dh terdetik yg saye bakal fail..
tp harap dijauhkan la..
takut nye...

hana said... [Reply to comment]

@saiful bakhtiar
mne de malas la..
cume x rajin je..
haha..
saye dah study hard + smart tau...
x de rezeki kot.

hana said... [Reply to comment]

@aleen aiden
minyak zaitun je bole..
kalau minyak dagu ke minyak kelapa sume tu je x bole..
hehe

misz anis said... [Reply to comment]

nak nanges lagi!!!='(

Rohaya Hussin said... [Reply to comment]

Salam Hana,

Happy belated birthday. Semoga panjang umor, dimurahkan rezeki dan success selalu dalam pelajaran. Amin