Thursday, April 14, 2011

penangan musim exam mmg membahayakan..

ihsan abg google

Assalammualaikum...

Kesian betol kat diri aku ni..semua benda aku buat x kena..Ain kate sebab aku lapar maka perangai aku jadi pelik dan tak betol....bukan sebab lapar sebenarnye..ni sume penangan exam dan test yg semakin melambak-lambak...nak study tak de mood...nak on9 pun aku malas...nak tido rasa macam x bermakna..rasa lapar pun x tau nak makan camne....kesimpulannya ke hulur x kene ke hilir lagi la tak kene...otak rasa jammed..kepala rasa pening...adoy...aku mmg akan jadi macam ni kalau musim2 exam...bahaya kan??haha....

Kata Anis kalau musim exam muka aku mesti stress gile..pastu pandang orang pun macam nak gado..hahaha..bukan macam tu la..aku risau sebenarnye..rasa macam tak cukup aje yg aku study..tapi de betol gak komen senior aku ni...
'watpa stadi bnyak2..buka notes 10X pon..ayat dia camtu jgak..baca skali udah la...ohoho~'
bijak jugak senior aku ni bg semangat kat aku kan...mmg aku terus tutup nota la...hahaha.....dia kan senior mesti la lagi berpengalaman..hahaha....kadang2 aku terpikir kan best kalau dah masuk exam hall tgk soalan pastu bole keluar tgk nota..hahaha...mmg best la gitu....

Aku kalau dalam keadaan serabut, risau, tertekan dan macam2 lagi mula la aku pikir macam-macam...de je la perkara pelik yg terlintas kat fikiran tuk aku lakukan..tapi x pernah buat lagi la cuma terfikir aje...hahaha..aku de Iman lagi oke..

1. Kalau aku tikam ikan yg aku bela ni agak2 dia terus mati atau jadi nyawa-nyawa ikan???aku nak cuba tapi x sampai hati.hahaha
2. Rasa macam nak gigit someone..baru rasa puas aje hati ni..aku nak gigit Ain tp die x bagi..heheh..
3. Rumah sewa aku kat tingkat 4 ni...bole x kalau aku nak maen terjun2???macam menarik kn??hehehe..
4. Mula la teringin nak makan macam-macam pada hal aku ni bukan jenis yg suke makan...hahaha..nak mekdi la, kfc, pizza n sume benda aku rasa nak..haha
5. Bukak youtube tgk benda yg bole menghiburkan hati macam video ini...video ni aku dah tgk byk kali tp aku leh bantai gelak..lawak gile kot...

Setakat ni tu je la yg aku nak share..hahha...tp tu sume cume pe yg aku fikirkan aje...aku masih waras dan mempunyai Iman dalam menangani setiap perasaan aku ni..lagi pun Allah sentiasa bersama ngn aku..kalau rasa x tenang jgn pikir jalan mudah tuk bunuh diri atau pun buat sesuatu yg bahaya...ngadu je kat Allah n bace ayat2 suci Al-Quran..insyaAllah jiwa akan rasa tenang...

Tapi memang bahaya kan penangan exam ni..tu yg banyak kes bunuh diri, saket jiwa dan macam2 lagi kat paper...semoga kita semua di lindungi dari semua malapetaka macam tu..erm..dari korang layan stress tu sume baek korang terjah SINI....dapat gak gembirakan hati tu..daaa~

Nota dari hati : Study study juga ibadah jgn lupa...balance kn antara dunia dan akhirat...insyaAllah, Allah akan bantu mempermudahkan urusan..

18 tayar bergolek:

hasrul hassan said... [Reply to comment]

Study bebaik yer ... jangan main2 ...

Kuasai minda said... [Reply to comment]

Semoga terus berjaya dalam pelajaran...
Tenangkan minda, segarkan badan, stabilkan emosi, pasti semuanya akan ok...

hana said... [Reply to comment]

@hasrul hassan
hehe...
mekasih,..
ngh study la ni..

hana said... [Reply to comment]

@Kuasai minda
teima kasih...
semoga saye berjaya..
=D

faiz said... [Reply to comment]

jgn tension sgt...dah study 2jam ke..rehat dulu...buat aktiviti yg hilangkan stress

cT cOmey said... [Reply to comment]

gud luck awak.. lawak la awk nie.. sy pon nak final exam da nie.. tp mmg btol. makin kite study, makin byk plak kite x taw pdhal dtg kuliah hari2.. haish.. belek la 1000x kali note lecture 2 confirm makin serabut.. last2 sekali nekad wat note then baca then jwab exam then tawakal.. yup! doa tu penting.. minx mak ayah doakan kite.. ^_^ gud luck k.. do the best la.. yakin boleh! o yeay!

cT cOmey said... [Reply to comment]

gud luck taw.. saya pon final exam gak nie.. mmg rase mcam.. smpai x de selera.. loya, pening sume la.. at least kite da wat yg terbaik.. jgn risau. selebinhya kite serahkan pada yang MAHA KUASA.. insyaAllah...

padlie said... [Reply to comment]

musim exam ni la kena kawal emosi..
Saya dulu lepas exam gerenti demam seminggu dua.. temperature lebih masa study haha

wanacesh said... [Reply to comment]

gd luck yer,,kiter pon da paper lusa,,tapi stil x stat lagi,,xtau nape,,bcer awal pon lupa blik,,kalo bacer msa tgh last minit gerenti melekat,,huhu,,lain org lain caranya,,hehe

Cik Mimie said... [Reply to comment]

gudluck hana..^_^

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

all the best untuk exam nanti hana

The Crow said... [Reply to comment]

Kenapa Ain tak bagi gigit die?? pelik?? koh3..

Exam itu latihan kuatkan minda. lagi byk soalan lagi byk jawapan kita kene fikir. okeh, selamat berexam!

(ade ke 'berexam'?? wakaka)

(^___^)

hana said... [Reply to comment]

@faiz
yeah..
nk ilangkan stress layan blog..
haha

hana said... [Reply to comment]

@cT cOmey
semoga kita sama2 berjaya..
chaiyok...
=D

hana said... [Reply to comment]

@padlie
betol2...
tp yg selalu demam pas exam abg saye la..
demam teruk lagi tau..

hana said... [Reply to comment]

@wanacesh
saye pun suke study las minit..
kekal dalam ingatan..
haha

hana said... [Reply to comment]

@The Crow
mmg la ain x bg..
de plak orng yg suke kene gigit..hahaha..
berexam????xpernah dgr lagi..rosak bahase sggh..
haha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said... [Reply to comment]

bahay betol exam fever ni..macam2 penyakit ada..hehe

buat baik2 exam =)