Tuesday, April 12, 2011

Minggu Orientasi UBM | Mari Berkenalan.

assalammualaikum sume...

Di pagi yang hening bertemankan kicauan burung dan deruan angin...akhirnya terbuka juga pintu hatiku ini untuk menyiapkan assignment daripada UBM...ini semua gara-gara dah penat ngadap nota HEMATOLOGY la ni..akhirnya blog jd santapan..muahahah...niat aku pada mulanye tuk menjadi pelajar terakhir yg hantar assignment ni memandangkan de beberapa faktor yg menghalang aku dari menyiapkannya dalam kadar segera...faktor paling utama sudah semestinya line berokband CELCOM yg macam siput b*** kene hemophilia...pastu dengan test dan exam yg makin hampir kn..bejet nak ngadap buku aje la..hahahaha....sungguh poyo rupenye aku ni...ehem..intro assignment aje dah panjang berjeler..isi nye tak masuk pun lagi..(markah lebe la ye prof..hehe)

nama yg diberi oleh parents dan akhirnye tertulis dengan bangganye didalam kad pengenalan adalah NOOR SHARIFATUL HANA BTE YEOP dan bole panggil HANA...nama blog aku pelak x de kene mengena ngn nama aku tu, TAYAR KEHIDUPAN..kenapa aku pilih tayar kehidupan???sebab hidup kite ni kan ibarat tayar atau pun roda yang mana bukan setiap masa kita akan berada diatas...bila-bila masa aje kita bole jatuh atau berada dibawah...jadinya berpegang pada tag line KALAU KAT BAWAH JGN NANGIS, KALAU KAT ATAS JGN RIAK la yg sentiasa membuatkan aku sentiasa berpositif dalam hidup ni..heheh

aku mula berjinak-jinak dalam dunia blog pada pertengahan tahun 2009 sebab bosan menunggu result matrik.hahaha...tapi aku mula aktif pada tahun 2010...lalalala~apa pandangan aku terhadap dunia blog darsawarsa kini??!erm...aku rasa blog ni merbahaya kepada mereka yg x tau nak tapis segala buruk baik yg dapat dari penulisan sebuah blog...sebab penggunaan blog sangat berleluasa pada zaman yg serba moden ni..budak sekolah rendah pun boleh menghasilkan blog pada hal aku zaman sekolah rendah dolu2 internet pn x kenal...tepon pun x de kat rumah..hahah...tp kita sebagai blogger hendaklah menulis menggunakan akal fikiran bukan nafsu semata-semata...walaupun blog ni tempat bebas tuk bersuara tapi pikirlah sensitiviti cikit masa menulis...kalau rasa nak sumpah seranah lelebe aku cadangkan korang tulis kat buku diary yg de teddy bear kat cover tu..kalau rasa x mampu nak beli leh mintak aku..muahahaha...(ayat orang kaya)

apa pandangan mengenai IPTM (institusi pengajian tinggi maya) yg pertama ni??!disebabkan aku ni seorang yg positif maka aku akan pandang dengan pandangan yg baek2 aje la..hahaha....aku rasa bende ni sangat bagus sebab dapat menyatukan sume blogger di bawah satu institusi pengajian tinggi yg bakal terkemuka di seantero dunia..muahahaha....tahniah la kepada sume profesor2 atas penubuhan UBM yg tak de sebarang yuran..hahaha...tapi kalau dapat scholar lagi best kot...x de sapa ke nak taja student UBM???hehe

ok la...sampai disini aje la assignment pertama dari professor di UBM...harap dapat bagi markah lebe la sebab panjang melebihi 80 patah perkataan...carry mark penting tau...x nak la repeat paper pe2..x sanggup asenye..heheh..daa~

16 tayar bergolek:

UBM said... [Reply to comment]

oh tayar kehidupan.. asal tak roda? hehe thx join tunggu sampai semua submit ok!

encHIx laNDax said... [Reply to comment]

wah~tayar?biasanya roda kehidupan~pelik bebenor bunyik nye~huhu

selamat datang ke UBM=)
saya landax dari D.Traffic Technolgy UBM =)

www.dunialandax.com

hana said... [Reply to comment]

@UBM
kalau roda dh bese...
kene carik yg laen cikit tp bawak makna yg same..
akan diterjah blog yg laen..
=D

hana said... [Reply to comment]

@encHIx laNDax
haha...
pelik2 la baru orang ingat...
heheh

kaizenshinobi said... [Reply to comment]

tayar kehidupan? ahaks~ nice2...

Nizam said... [Reply to comment]

salam kenal dan singgah dari rakan UBM.. :)

fashah84 said... [Reply to comment]

salam ziarah...nice blog...semoga terus berjaya dlm dunia blog...:-)

Bakri Hussin said... [Reply to comment]

dah follow dah jom follow balik ok

salam singgah dari UBM jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

R.I.E.Z said... [Reply to comment]

melawat rakan-rakan UBM.
jemput singgah dan follow..:)

http://riez1004.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-di-ubm-untuk-ijazah.html

Manja (let it be my sweet name) said... [Reply to comment]

selamat berkenalan, MAnja student UBM juga


100 Blogger diperlukan

Manja (let it be my sweet name) said... [Reply to comment]

selamat berkenalan, MAnja student UBM juga


100 Blogger diperlukan

hana said... [Reply to comment]

@kaizenshinobi
nice kn..
tq3..
=D

hana said... [Reply to comment]

@Nizam
salam kenal..
time kasih singgah..

hana said... [Reply to comment]

@fashah84
time kasih..
=D

hana said... [Reply to comment]

@Bakri Hussin
terima kasih singgah..
=D

hana said... [Reply to comment]

@R.I.E.Z
teriima kasih uat lawatan..
hehe