Monday, April 18, 2011

jagalah kesihatan sebelum terlambat..

ikhsan abg google.


Assalammualaikum semua..

korang sume nampak tak gambar JUS TOK GURU kat ats tu??..mak aku telah memaksa aku untuk makan jus tok guru tu....aku nye perasa anggur...aku baru je start makan pagi tadi..tu pun macam-macam dalam pikiran aku sebab aku x suke la jus-jus kurma atau kismis ni..euww..tak sedap betol...rasa nak muntah...naseb baek jus tok guru perasa anggur ni sedap...haha..xde rasa kismis atau pun kurma..hahaha...

Mak aku kata...kita ni kena makan supplement supaya kita sentiasa sihat aje...lagi-lagi masa ngah belajar ni..otak kita memerlukan makanan tambahan jugak tuk mengekalkan kecerdasan dan kekuatan minda...ye la kan...kalau dah dekat exam ni mula la masa tak cukup tuk study sampai x cukup rehat...tu la perlunya makanan tambahan ni...

Aku tak bole la nak cite keberkesanan JUS TOK GURU ni sebab aku baru je start makan pagi td..hahha...x kan la effect nye terus nampak x sampai sehari pun kan..hahhaa...tapi aku bg tahu la gak kelebihan nye berlandaskan pe yg tertulis kat kotak nye..haha
1. mengekalkan kecantikan kulit..
2. mengatasi rasa mengantuk dan keletihan
3. memberikan tenaga..

lagipun jus ni x de la mahal..aku beli RM15.90..murah je kan??!!x salah pun mencuba n yg paling penting bukan guna duit aku..muahaha..mak aku yg belikan..lalalala~

kalau aku berkesempatan amek gambar mesti korang kagum ngn bermacam-macam jenis ubat dan makanan tambahan yg telah mak aku belikan..tapi malang nya tak pernah pun aku berjaya habeskan..hahaha...bukan aku x nak makan cuma x de kesempatan nak makan..hahaha...aku mmg hidup penuh dengan alasan..haha

Pe pun aku akui yg supplement ni sume penting tuk kesihatan badan kita...mungkin kita tak rasa sakit sekarang tp nanti belum sempat tua tulang dah rapuh...muka dah kerepot2...dengan cara hidup dan pemakanan yg tak terkawal dan entah pe2 pada zaman sekarang ni la yg menyumbang kepada peningkatan  kadar kematian..haha...ingat tue...amalkan cara hidup dan pemakanan yg sihat..hehehe...kalau mampu gi la beli supplement cikit...buat pe ada LAMBORGHINI kalau hidup tak lama...hahahaha...

korang boleh check kadar kesihatan korang kat sini..

nota dari hati: jaga kesihatan tu leklok ye...lagi2 dah nak exam ni..

4 tayar bergolek:

►AdamXis◄ said... [Reply to comment]

Assalam...ada banyak rasa erk.anggur yg betul2 rasa mcm air anggur ker?he3...sori tanye sbb x tau pun rasa sebenar jus nie...slalu nampak iklan dulu...bagus2 jaga kesihatan dari awal nie...

faiz said... [Reply to comment]

jus tok guru ni campur dgn air ke..

hana said... [Reply to comment]

@►AdamXis◄
wasalam..
x de la rasa anggur camtu cume kurang la rasa kurma n kismis..hahaha..
sedap la gak bg saye yg x bp nak makan kurma ni..haha
=D

hana said... [Reply to comment]

@faiz
hehe..
x la..
makan 2 sudu before sarapan..
=D