Tuesday, April 19, 2011

perempuan memang kurang pengetahuan pasal kereta...setuju??

ini kereta aku 10 tahun akan datang..


Assalammualaikum sume..

walaupun next week exam tp aku harap dapat menghasilkan jugak entry walaupun 2 hari cume 1 entry...hahaha.. ye la...tak kan la 24hour aku nak ngadap buku je kan..leh accident sume nerve kat otak aku ni..hahaha....setelah bertungkus lumus memikirkan entry pe aku nak tulis hari ni akhirnya dapat gak idea..hahah...terima kasih la ye idea sebab sudi singgah di kala ini..hahaha..

ehem...entry ni berkisar PEREMPUAN DAN KERETA..hahaha...sem ni aku bawak kereta sebab mak aku dah tak bagi naek moto selepas aku accident sem lepas..hahaha..x yah la korang nak kagum sangat pelak sebab aku bukan bawak kereta LAMBORGHINI, BMW, FERRARI pun gi kampus..hahaha...cume kereta KANCIL warna MERAH (nama kancil tu BEH sebab no flat die BEH 6481..hahah...)

Sepanjang aku guna kereta ni hampir 1 sem baru lah aku tau camne nak pam tayar, tukar minyak hitam, check air dan memacam lagi..muahaha....betol la pe yg aku dengar sebelum ni bahawa perempuan ni tahu bawak kereta je tp x tahu nak servis...muahahaha...kalau korang nak kata aku macam tu pun aku mampu tersengih aje sebab aku la salah seorang pompuan yg macam tu..hahaha...tapi sekurang-kurangnye setiap minggu aku mandikan kereta aku tu...bab kebersihan aku jaga la tapi bab kesihatan dia, mmg hampeh la...lalalala~

Kene tunggu orang tegur camni..'Hana tayar kereta ko kurang angin la..'..'Hana, apsal minyak hitam ko berkelip2.' dan macam-macam lagi la baru la aku servis si kancil tu....bukan aku x perasan pasal tu cuma aku x tau dan xde kesempatan la...hahahaha...hidup aku mmg penuh dgn alasan...kalau tak tahu cakap je la x tau kan...hahaha...

Itu cerita masa mula-mula bawak kereta tapi sekarang aku dh ade la ilmu pengetahuan cikit..haha..x de la jahil teruk sangat pasal kereta..hahaha..hidup mesti de kemajuan kan..tak kan nak duk kat takuk lama aje..hahaha...sekurang2nye aku de ilmu cikit pasal kereta2 ni..tak de la tercengang aje bila orang sembang pasal kereta kan..hahaha...baru la berkembang cikit otak ni...

Walau macam mana pun bukan semua perempuan macam aku kan..de gak yg lagi hebat dari laki..hahaha...x pasal-pasal de yg x puas ati ngn aku sebab menceritakan kekurang pandaian perempuan..hahaha...tak kisah la pe pun yg penting kalau kita belajar insyaAllah kita akan de ilmu jugak pasal kereta ni...jangan tahu nak guna je tapi amek la tahu jugak..hahaha...k la..daa~

nota dari hati: aku mempunyai cita-cita tuk memiliki kereta BMW...de sape2 sudi nak bagi tak??muahhaha..

14 tayar bergolek:

azizul said... [Reply to comment]

ok la tu tau pam,,kadang2 lelaki pun taktau nak gunakan pam yang jenis digital kat stesen minyak

Nava Kishnan said... [Reply to comment]

I also want a BMW too. There's no different between perempuan or lelaki, in both you can find the good drivers and bad ones too.

mie said... [Reply to comment]

gue pun minat bmw.
kalo de nak sponsor, ajak gue skali..
eehehhee

hana said... [Reply to comment]

@azizul
hahah...
kirenye saye agi hebat la dari laki yg x reti pam tayar tu..
muahaha

hana said... [Reply to comment]

@Nava Kishnan
yeah..exactly..
lelaki ke perempuan same aje..
hehe

hana said... [Reply to comment]

@mie
haha..
macam mane pelak saye nk dpt kan sponsor tu??
haha

aleen aiden said... [Reply to comment]

teringat pulak kakak alin mase mula2 pakai kereta.smpai ketar2 nk g pam minyak yg style lyn diri 2.hahah

man yusoef said... [Reply to comment]

haha...saya pon tau sikit2 jek...check bateri, minyak hitam,...tapi kalau tetiba keter buat ragam, agak blur jugakla nak check yg mana satu..hahaha..saya pon suka kereta BMW...hehe..tp kalau dah dpt Honda CRV pon dah ok...lalala

fyna said... [Reply to comment]

dulu fyna pown same gak.
x reti nak pam-pam nih..




jom singgah belog fyna.
ade segmen..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

wanacesh said... [Reply to comment]

okla tu ada kereta,,kiter p skul bwak skuter je kui3,,ok gakla jalsn x jammed,,hihi,sekarang pun dah boleh repair sendiri skuter kalo x hidup,,mklumlah brg lama,,huhu,,mkin asik rosak,mkin saya belajar bnda baru,,,mkin bijak saya membaikinya :P

hana said... [Reply to comment]

@aleen aiden
hahah..
x pe la..
mule2 sume mmg camtu..
lame2 biasa la.
=D

hana said... [Reply to comment]

@man yusoef
hahah..
tu guna nye mekanik kan..
hahah..kita tau basic pun cukup la..

hana said... [Reply to comment]

@fyna
eheh..
dulu sume kita x tau..
tp lelama mesti tau gak kan..
=D

hana said... [Reply to comment]

@wanacesh
hahaha...
p skul bawak moto aje la..
x yah lelebe bwk kete..
haha