Friday, March 25, 2011

ada beza ke cara penulisan orang yang masa SPM dapat BM B3 dan A1???

salam...

setiap kali aku nak update belog mesti aku akan hadapi satu masalah...kalau masalah kecil x pe jugak ni masalah besar gedabak...mmg pening jugak la nak selesaikan...nk tau pe plak masalah aku kali ni???(ayat macam orng byk masalah aje kn??)hehehe....masalahnye ialah aku tak de idea setiap kali nak update belog...sakit pale otak aku nak berfikir...kalo nak cite aktiviti aku uat hari2 macam dh jadi diary harian plak blog aku ni kan...gile bosan kan..muahahaha....rasa macam gedik aje nak cite aku makan pe, pakai baju kaler pe, dating ngn sape, pergi kelas pukul berapa, jumpa ngn sape dan macam2 lagi la...rasa macam x berkembang aje otak nh..lalalala~

so sekarang nk cite pasal ape ni hana???x kan nk membebel aje kot..adoyai...dush2..



sekarang ngh hot cite pasal SPM kan????pastu pasal fesyen YUNA kan???dengan kes pompuan nak bunuh diri kat KB Mall tu...kalo aku nak ulas pasal isu2 macam tu rasa x best plak sebab sume blogger bincang bende yg same..laen la kalo otak aku dapat generate satu pandangan yg berbeza atau luar biasa....ni sume tipikal aje...buhsan derr....nampak sangat otak aku x berkembang mekar kan..hahaha~

aku mmg bab penulisan ni hancur lebur seh...subjek paling aku benci ialah penulisan x kira la bahasa ape pun sama ada bahasa malaysia, english atau pun bahasa arab dan sekarang mandarin.nak cari idea menulis aje memakan masa bertahun2..dari makan masa lebeh baik aku makan nasi tau..ahaks~..betol kot yg orang kate sape yg minat mathematic nh bab2 penulisan ni kantoi sikit...tapi aku ase bukan kantoi sikit tapi kantoi banyak..hahaha...ni yg rasa nak bangga ni sebab add math n math masa SPM A1 kot..hahaha....tapi kan...sume suke nk mengutuk aku sebab BM aku B3 tapi BA dan BI aku dapat A...(aik...apsal pelak tibe2 masuk result SPM nh??)... salah ke kalo BM x dapat A???hahahah~

setakat untuk tulis belog ni bole la aku goreng sesedap rasa cerita pe yg aku nak buatkan...atau pun membebel benda mengarut macam sekarang ni kan..dan akhirnye terhasil la satu entry macam ni hasil daripada karutan semata...sudah aku bilang yg bukan susah nk tulis entry d bandingkan dengan tulis karangan masa SPM..haha...walaupun pada awalnye aku x de topik nk menulis tapi hanya dengan mengarut semata di blog ni pn dh leh terhasil satu entry..betol x???

kesimpulan nye....kat belog aku ni mmg banyak entry merapu...kalo rasa korang x paham harap maaf la...biasa la...manusia dapt BM B3 mase SPM yg menulis...mmg la ayat berterabur....kalo aku tulis entry dalam bahasa arab mungkin akan lebih teratur dan indah aje ayat2 aku..hahah~tapi manusia yg dapat BM A1 gempak sangat ke cara penulisan nye???hahaha

daaa~

3 tayar bergolek:

faiz said... [Reply to comment]

bolehla tulis blog dlm bahasa arab pasni...heheh

misz anis said... [Reply to comment]

law guna bahasa arab,tolong wat translation sekali..baru aku paham...xde kaitan ngan bunuh diri pon entry ko???hahahahahahaha

mykhalis said... [Reply to comment]

dalam blog ni asalkan tulisan dah faham udah..hehehe