Thursday, July 12, 2012

Percutian ke Fraser Hill yg agak hambar...

Assalammualaikum semua...

Semester 6 dah tamat dengan jayanya..(last paper tadi)yeayyy...result gempak tak gempak tu lain cerita..tak perlu nak fikir lagi buat masa ni...kali ni nak kongsi tentang percutian 3hari 2malam(8-10/7) hari tu di Fraser Hill di taja penuh oleh kakak dan abang ipar aku...paling seronok sebab satu sen pun tak keluar tapi perjalanan nak ke Bukit Fraser tu memang penuh liku, onak dan duri...azab habeslah terasa macam nak keluar segala isi perut..

layan kan gambar dulu je la ye..

idzul hafiz.. 
hakim dan iena.. 
no caption..

welcome to fraser hill..

family kakak..

menara jam Fraser Hill



peta??!!
Allan's water..




Rumah Peranginan Persekutuan Bukit Fraser..
Tiada aktiviti yg menyeronokkan sepanjang 3hari 2malam melainkan makan dan tidur...sejuk sangat punya pasal jadi makan dan tidur adalah perkara yg paling nikmat..dah macam beruang kutub pun ada juga...hahaha...


Dekat peta tulis ada taman bunga, taman burung dan macam-macam jenis taman tapi aku pusing-pusing Fraser Hill tu tak jumpa pun taman-taman yg di maksudkan..adakah pandangan aku di tutup untuk melihat taman-taman tersebut??!!yg dapat di jejaki cuma air terjun Jeriau je tapi hujan lebat dan kawasan nya sangat sunyi sepi so tak de la nak turun dari kereta kan...perjalanan nak pergi air terjun tu punya lah menakutkan tambah lagi masa tu tengah hujan dan banyak gaung dan tanah runtuh kiri dan kanan...terasa seperti malaikat Izrail semakin hampir...


Bagi aku Fraser Hill ni tak ada la seronok sangat sebab tak banyak aktiviti yg boleh di buat...kalau untuk honeymoon mencari ketenangan ok la kot..cukup lah ini kali pertama dan terakhir aku jejak kan kaki ke Fraser Hill...lepas ni tobat nak pergi lagi...kbai..

4 tayar bergolek:

IFA Athirah said... [Reply to comment]

wah seronok nmpk. anyway, nak free photoshoot tak? :) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/2012/07/siapa-nak-free-photoshoot.html

Ziera Clara Basar said... [Reply to comment]

yer ke xseronok??hmm baru nak pergi sok.. susah ke nak g sana..dala sok kene drive mcm xbest je

Ziera Clara Basar said... [Reply to comment]

hmmm betul ke xseronok..sok baru nak try g sana

Anonymous said... [Reply to comment]

walau pun tak banyak xtvt di fraser hill keseronokan memang ada sebab kedaan yang nyaman sejuk dan jauh dari hiruk pikuk kota aman damai kalau nak seronok lagi jom kita pergi bersama boleh kot...