Monday, July 30, 2012

Kehidupan seorang pelajar praktikal yg sangat 'sibuk'...

Assalammualaikum semua...

Jam hampir pukul 3 pagi tapi mata ni rasa berat je nak tutup..tak tahu la apa yg menarik sangat ngadap kipas syiling yg berputar tu..pada hal esok kena pergi kerja pagi-pagi(praktikal dekat hospital Melaka..lambat nya lah nak habis praktikal ni..tak pe..tak pe..enam minggu je lagi...)


Bila tak boleh nak tidur dan tak tahu nak buat apa maka tangan secara automatik akan menekan butang ON di laptop...connect broadband Celcom dan terus buka FB serta Blog...arghhh..tak ada benda yg menarik pun dekat FB..semakin hari semakin bosan FB ni kan??!!!

Seminggu aku dah kerja bermakna seminggu juga lah aku tak menulis blog...biasalah, aku kan dah seperti wanita berkerjaya..keluar rumah pagi-pagi sebelum matahari terbit, balik rumah selepas matahari terbenam..dengan nak uruskan rumah tangga lagi...mana sempat nak update blog...kan kan kan??!!(meh aku ketuk kepala siapa yg percaya..hehe) 

Selama seminggu aku berpraktikal ni semua nya berjalan dengan lancar..penat memang tak boleh nak cerita lah...lagi-lagi masa bulan puasa ni kan tapi itu lah cabaran nya..pukul 5 sudah bangun sahur (tak pernah aku bangun awal selama ni) lepas tu solat subuh, ngaji dan siap-siap nak pergi hospital..paling lewat 7.20pagi mesti dah gerak pergi hospital(traffic light dekat Melaka ni sangattt lama sampai boleh tertidur dalam kereta)..masa rehat pukul 1 paling di nanti-nantikan..terus serbu surau dan tidur...nikmat sungguh beb...

Pukul 5 masa untuk pulang dan paling lewat pukul 6.30 baru sampai rumah(kalau pergi bazar)...sampai je rumah terus rebahkan diri atas katil macam manusia purba yg tak pernah jumpa katil seumur hidup...lepas berbuka terus solat maghrib, ngaji, solat isyak dan terawih pastu tidur...zzzz...so bila masa nya guwa nak update blog??!!bilaaaaaa???? guwa sangat busy wooo mengalahkan itu perdana menteri..nak pikir pasal benda lain pun guwa tak sempat lor..badan guwa ni pun dah lenguh-lenguh..baik lu olang anta sorang tukang urut dekat guwa..

fokus hana fokus....ambil gambar tu tak penting..urine tu lagi penting..
Walaupun mata aku masih tak mampu nak tutup tapi aku kena juga paksa mata yg degil ni..esok ngantuk dekat lab naya je...hari Isnin biasanya sample melambak-lambak...berapa banyak sample urine agak nya terpaksa aku uruskan esok...arghhh...kbai...

Nota dari hati: apa lah yg mengganggu aku sampai tak boleh tidur ni??!!

4 tayar bergolek:

alif haris said... [Reply to comment]

terganggu akibat uruskan urine byk sgt haha

lavenderlover said... [Reply to comment]

stay focus my dear friend..take care! hwaiting!

Ikhmal Yusoff said... [Reply to comment]

tahukah anda? FB dah bosan?

r-5 said... [Reply to comment]

Alhamdulillah itu bermaksud jehidupan kamu di penuhi dengn aktiviti2 yang bermanfaat.. :)