Monday, February 27, 2012

Tiga cara menanggani bosan yg melampau..

Assalammualaikum semua...

Siapa tak pernah merasa bosan sila angkat tangan??!!!kalau bosan macam-macam benda yg akan korang cuba lakukan untuk menghilangkan kebosanan yg membelengu jiwa..betol tak??!!

Buka peti ais
Kadang-kadang korang buka peti ais bukan sebab lapar tapi sebab dah bosan tahap gaban...so bila buka peti ais dan mula nampak makanan yg enak-enak macam kek secret recipe sebulan lepas, ayam KFC dua hari lepas, roti yg dh expired pun boleh di jadikan bahan penghapus di kala kebosanan..tapi cara ni mungkin tak elok sebab akan memberi kesan sampingan seperti kegemukan dan keracunan makanan...kalau 24/7 bosan je dan cara nya pula makan aje..memang jadi tong drum la...hikhikhik


Mesej dengan sahabat lama(untuk yg single mingle)
Dari korang tunggu henpon dua ribu ringgit tu berbunyi dari subuh sampai ke isyak..lebih baik korang belek contact number dan cuba mula mesej dengan insan yg dah sepuloh tahun korang tak bertanya khabar tu..ada juga faedah nya kan??!!


Menonton tv
Astro Beyond kan ada banyak saluran best..so korang layan lah ngadap tv tu sampai lebam..lagi pun rugi kalau tak tengok tv sebab bil Asyro kan mahal...hihih..


Lagi??!!!korang senaraikan lah sendiri...tiga cukup lah ye..mana boleh banyak-banyak...

Nota dari hati: tiada apa yg datang dari hati untuk hari ni..

*penggunaan 'korang' menggambarkan seperti aku tak pernah merasa bosan(sengal!!!)..hakhak...

5 tayar bergolek:

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

buka peti ais tu dh jd habit kalau masuk dapur.. keh3..

myra azraff said... [Reply to comment]

kalau saya bosan..saya hadap internet 24 jam sampai rase nak pengsan...biaselah..budak menganggur...wahaha

Yayan. said... [Reply to comment]

kalau bosan sangat bukak dua tiga kali peti ais tu padahal dah tahu dah takde menda pun dalam tuu.

Ckin Kembaq said... [Reply to comment]

kalu bosan, sy buka laptop.
kalu bosan, sy pi dapur.
kalu bosan, sy tengok hp.tangkp gmbar.
kalu bosan, sy tgk tv.
kalu bosan, paling utama, saya tido..haha

U-ie said... [Reply to comment]

Kalau bosan..saya tdo je:)..Hehe