Saturday, February 18, 2012

Bergembiralah bila tersekat dalam kesesakan lalu lintas...

Assalammualaikum semua...

Tersekat dalam kesesakan lalu lintas memang bikin stress lagi-lagi setelah penat bekerja seharian atau pun dalam keadaan tergesa-gesa untuk ke sesuatu tempat...relax la, kit kat kan ada...tak mau la stress-stress,tak elok untuk kesihatan...

Erm..meh sini duduk rapat-rapat aku nak bagi tips yg seronok dan menggembirakan hati tiap kali tersekat dalam kesesakan lalu lintas...cuba pandang ke kiri ke kanan ke atas ke bawah bila kereta hanya bergerak dengan kelajuan lebih kurang 20km/h (kalau lawan dengan kura-kura pun dia boleh menang)..apa yg korang nampak???haaa..macam-macam gelagat pemandu korang boleh perhatikan dan tingkah laku dorang tu yg selalu buat aku gelak dan senyum sorang-sorang dalam kereta...hihihih...
sumber incik google

Korek hidung 
Walau pun ini aktiviti biasa yg dilakukan oleh korang semua (macam lah aku tak buat kan..hihih) tapi bila korang tengok pemandu tersebut korek dengan penuh kosentrasi dan penuh perasaan sampai tutup-tutup mata mesti rasa macam geli je kan...nak korek tu pun cover-cover lah sikit...malu lah sikit dengan cik awek comel yg tengok hang korek-korek gitu...

Cukur jambang dan misai
Pelik tapi benar...ini lah yg aku lihat ketika jalan raya tengah sesak pagi-pagi sebab semua orang bergegas nak pergi kerja...dah macam Mr.Bean pula kan..mungkin dia bangun lambat sangat sampai tak sempat nak tebas segala semak samun...jadi masa yg ada di gunakan sebaik nya dari membazir tak tentu hala kan...

Korang suke TEDDY BEAR??jom klik sini..

Picit jerawat
Mungkin ini adalah satu kelebihan kepada insan yg mempunyai jerawat di muka..masa-masa terluang boleh lah di gunakan untuk memicit jerawat yg tumbuh meliar di wajah...tak de lah rasa bosan masa memandu kereta macam kura-kura mengandung kan...

Mekap
Ini pun sama je kes nya dengan pemandu yg cukur jambang dan misai cuma bezanya aktiviti ni dilakukan oleh para wanita..kalau sudah tahu yg hang tu perlukan masa dua jam nak touch up muka hang so len kali bangun lah awal sikit...

Nota dari hati: Aku memang suka melihat gelagat orang yg mencuit hati...so tak de la rasa stress sgt kalau jammed tu..hihih


3 tayar bergolek:

Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

ahaha..sempat lagi tu...;)

ira xpnh drive sorang2 lagi kalo jammed..heee

pha is said... [Reply to comment]

rasanya part korek idung, picit jerawat, dan make up tu masih dikira releven... tapi bercukur..??? hahahahhahahah

dhiera said... [Reply to comment]

saya jarang tersangkut dalam jammed. macam-macam ragam ni~ hehe