Thursday, January 26, 2012

MOVIE REVIEW :Journey 2: The Mysterious Island

Assalammualaikum semua...

rate: 4.5/5
SINOPSIS


In this follow-up to the 2008 worldwide hit "Journey to the Center of the Earth," the new 3D family adventure "Journey 2: The Mysterious Island" begins when 17-year-old Sean Anderson (Josh Hutcherson receives a coded distress signal from a mysterious island where no island should exist. It's a place of strange life forms, mountains of gold, deadly volcanoes, and more than one astonishing secret. Unable to stop him from going, Sean's new stepfather, Hank (Dwayne Johnson), joins the quest. Together with a helicopter pilot (Luis Guzman) and his beautiful, strong-willed daughter (Vanessa Hudgens), they set out to find the island, rescue its lone inhabitant and escape before seismic shockwaves force the island under the sea and bury its treasures forever. 


Tengok 3D cerita ni memang sangat terbaik dan sangat awesome..Hakim (anak sedara) pun sungguh teruja dan tutup-tutup mata lagi...terasa macam aku pula yg berada dekat Pulau Misteri tu..dekat pulau tu binatang yg besar akan jadi kecil dan yg kecil akan jadi besar tetapi pemandangan nya sangat cantik...dapat bayangkan tak kalau mengkarung, semut, lebah, labah-labah, lipan yg kecil tu jadi besar???memang meremang bulu roma lagi-lagi aku sangat tidak suka binatang yg banyak kaki...

So aku cadangkan korang layan lah cerita ini sama ada nak tengok 3D dekat wayang ataupun download..terpulang dekat korang lah ye...hihih..

Nota dari hati: Menanti insan yg berhati mulia untuk belanja next movie...

3 tayar bergolek:

Kamikongsi said... [Reply to comment]

Semenjak megaupload ditutup hari tu,memang dah hilang mood download movie tapi hari ni teman ada cuba2 tengok movie 3D jugak.Filem Underworld Awakening.Kaca pecah macam nak kene muka sendiri tapi pening gila lepas abis tengok movie.Rasanya teman nak cuba pulak movie yang ada the rock ni lain kali.

sergeant keroro said... [Reply to comment]

wahhh, ni rasa macam nak tengok je ni. hehe XD

Emmet said... [Reply to comment]

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D