Sunday, August 21, 2011

[seram] Patung berterbangan di udara...

Assalammualaikum semua...

Tiba-tiba aku teringat kisah aku nampak hantu masa aku kecik-kecik dulu...sebab sekarang syaitan, hantu dan segala bagai telah diikat so aku berani lah nak cerita pasal hantu dekat dalam blog ni..haha...kisah ini aku yg alami nya sendiri ketika umur aku dalam lingkungan 6-8 tahun dan aku tak pasti la pula kalau korang rasa seram or lawak..


incik google

Kisah bermula...

Pada suatu hari aku sekeluarga balik rumah atuk aku yg terletak dekat Klang(balik beraya) dan kitorang sampai sana lebih kurang lepas isyak la...dekat rumah atuk aku tu ada ramai lah sepupu sepapat aku yg datang dari Melaka, Sabah dan mana entah lagi tengah menonton cerita Sundal Bolong(kot la..aku tak bape ingat cerita pe) dekat tingkat atas...

Cerita Sundal Bolong tu memang seram habis la sebab aku tengok pun tutup mata beb..memang tak kental langsung lah aku ni masa zaman kanak-kanak..lepas saja habis tengok cerita tu, kitorang semua sepupu sepapat tidur beramai-ramai depan tv...

Tiba-tiba dalam pukul 3 pagi(sempat tengok jam) aku tersedar dari tidur sebab aku terdengar bunyi yg sangat bising dan menyeramkan...bila aku buka saja mata hampir tercabut jantung aku ketika melihat banyak sangat patung yg bermacam-macam jenis berterbangan di udara...mahu tak menggigil kepala lutut aku masa tu..rasa seram sejuk memang tak boleh nak cerita la beb...rupa patung-patung tu memang scary mary la derr...dengan mata merah dan senyuman yg menakutkan memang bisa mengganggu gugat ketenteraman hati kanak-kanak seperti aku pada masa tu..

Dengan keadaan yg ketakutan aku pun kembali menutup mata dan macam-macam doa serta ayat suci Al-Quran keluar dari mulut aku...dengan takdir Allah aku kembali tidur dengan nyenyaknya dan keesokkan hari nya aku bangun dari tidur aku tengok banyak patung bergelimpangan dekat tempat kitorang tidur tu...

Pengalaman ni tak pernah aku cerita dekat sesiapa sebab siapa hendak percaya kisah kanak-kanak macam aku ni pada ketika itu...paling kurang pun mesti orang cakap 'Sapa suruh sebelum tidur tengok cerita hantu..kan dah terbawak-bawak dalam tidur..' sampai sekarang pun aku masih berfikir betul ke apa yg aku nampak tu ataupun ia nya hanya mainan tidur je...walau macam mana pun, sampai saat ini aku masih dapat merasa ketakutan yg aku hadapi ketika itu(poyo kan??hahah)..

Nota dari hati: seram tak cerita aku??!!kalau korang de cerita seram meh la share..

6 tayar bergolek:

Anonymous said... [Reply to comment]

uuu..mata merah..kat uma ak pon dulu ade dol..ak xpernh nampak la.tp dgr2 sedara2 ng abg akak ak cakap dorg nampak..intai2 ktorang yang tido disebalik langsir..haha

i.Alyaa said... [Reply to comment]

anon:damn!tu mmg seram!haha.

TK : nk kata mimpi,tp ada bukti plak kn lepas bangun tu..
huhu..paling seram if doll perempuan atau baby yg mata dia bleh buka sdiri tu..klo yg bleh cakap lagi haru nk tido dgn dia mlm2..nsb bek tkde..haha..

Dunia Landax said... [Reply to comment]

gahahaha,,,kalau patung barbie ke,bebear ke..nak takut ape..huhu..ajak dia men peluk2 lagi best..Suuuuun,,Sundel boloong~ Wiiiiiiiieee

meaw said... [Reply to comment]

haaaa,cerita hana dah nak sama dengan meaw,dulu budak2 duk main kat satu bilik umah tok meaw,pastu dorang kata nampak patung terbang, memang pucat muka dorang time tu,adik meaw pon ada sekali.....

SuperHamzah said... [Reply to comment]

perrgghh. aku dulu jumpa toyol

APAN said... [Reply to comment]

sundal bolong mmg boleh dikategorikan citer hantu indon yg legend kot...mase aku kcik2 pun takut nak layan citer ni.huhu...

bab nampak hantu tu, sukar gak nak ditafsirkan...mcm ko tulis, da nma pun budak... :)