Thursday, August 18, 2011

Akim....I LOVE U..saranghae..

Assalammualaikum semua..
incik google
Dah hampir seminggu aku kembali pulang ke pangkuan ibu bapa aku..rasa rindu terhadap 3orang budak tu memang tak dapat disangkal lagi...mana tak nya, selama ni aku duk menetap dekat rumah kakak aku aje untuk jaga anak-anak dia yg memang bijak lagi comel sudah semestinya macam makcik nya ni yg comel lagi kiut...hahaha...

So dengan rasa rindu yg menggunung aku pun call lah anak sedara aku tu...dekat bawah ni sebahagian je perbualan..

'Akim tak rindu kat acik Nana ke??'
'Rindu la...acik Nana bila nak datang sini lagi??'
'Nanti la...Akim...I LOVE U...'
'Ha???ish...'
Akim balas dengan nada malu-malu..dia memang tak suka kalau aku cakap macam tu...
'Akim..I LOVE U...dengar tak ni??'
'Nape asek I LOVE U je....cakap la benda lain'  
suara dia dah malu-malu kucing..
'Kenapa pun??? I LOVE U la...'
'Mana boleh cakap I LOVE U.. I LOVE U tu biasa nye pakwe makwe je la..'
Budak-budak sekarang pun dah tahu pasal pakwe makwe...nak kene hempuk budak ni...
'Hahahaha....Akim comel la'
'Ha??mana ada la'
Anak sedara aku ni memang bajet malu-malu bila kena puji..hahah...
'Ok la..kalau Akim tak nak cakap I LOVE U kat acik Nana tak pe la...'merajuk..

Diam beberapa saat...

'Saranghae'
Aku hanya mampu gelak je bila tibe-tiba dia cakap dengan nada gedik campur malu-malu....

Cakap 'saranghae' boleh pula tapi bila suruh cakap ' I LOVE U' punya la susah...kalau nak diikutkan dua-dua tu membawa maksud yg sama....hahah..

Nota dari hati: Kalau depan mata kerjanya gaduh aje la dengan budak-budak kecik tu..tapi bila tak de rasa rindu pula...heheh...

5 tayar bergolek:

Syuxer said... [Reply to comment]

budak2 sekarang dah maju otaknya hehe..dorang petah mengalahkan presiden hehe..x larat kita nak layan dorang heheh

Chachos Cheezy Wedges said... [Reply to comment]

hahahaha.. comel jekk!! ^^,

Rojak Punya said... [Reply to comment]

cian budak tu kena ber'love u' jugak haha last2 saranghae je padahal sama maksud

Cik NurulZaty said... [Reply to comment]

saranggae!

hehe..me tooo suka main ngn budak2

kotak bulat said... [Reply to comment]

wah.. pandai tu dia..hehehe