Saturday, July 16, 2011

Oh tidak, macam mana boleh dapat UMS ni!!!! l siapa belajar dekat UMS?????


Assalammualaikum semua...

Mungkin itu lah ayat yg di tuturkan adik aku ketika check result UPU pagi tadi...aku dekat rumah kakak aku ni rasa macam nak gelak guling-guling aja tuk dia...risau betol dia sebab jauh sangat sampai ke Sabah dan yg paling dia risau sebab abang aku nak kahwin bulan 11 nanti...takut tak dapat pergi kat belah perempuan dan lelaki...bagi aku cukup la kalau pergi sebelah lelaki pun dah memadai...tak kan nak balik 2 minggu berturut-turut kan...boleh bankrap nak bayar tambang flight...hahahaha....

Kalau aku tak silap dia dapat Bach of Education in Economy (kot la).....ada sesiapa yg amek kos tu atau yg tengah belajar kat UMS?????boleh la jadi kawan adik aku tu..tak de la dia terkontang kanting kat tempat orang...kira dia la belajar paling jauh sampai merentas Laut China Selatan...hahaha...

Aku ni takat belajar dekat UiTM Puncak Alam tu aje...sungguh bosan sebab dekat sangat ngan rumah..boleh dikatakan tiap-tiap minggu aku balik...tak sempat pun nak memupuk rindu kepada keluarga...muahahaha... kalau korang nak tahu aku ni anak jati negeri Selangor tau...dari kecik sampai ke besar tak pernah keluar dari Selangor..hahahaha....

Nota dari hati: Paling jauh pun dekat Melaka masa zaman matrikulasi.....nasib baik aku join PLKN dulu..dapat la peluang duk kat Sarawak selama 3bulan...hahahahah....

6 tayar bergolek:

aina rahim said... [Reply to comment]

ok bha kt sabah, best tuu, tiket flight pn da murah skrg dik, kak biasa pgi kalu kat sekolah ekonomi, byk kwn lecturer kt sana :D

Alexandriana Alia said... [Reply to comment]

mmg jauh kalau blaja kat sabah or sarawak. huhu. takleh sellau balik kampung ler

aleen aiden said... [Reply to comment]

aku dulu punye teringin nak belajar jauh2.skali xdapat.hu3

Nizam Ijam said... [Reply to comment]

cukup la saya kedah tu...da mcm belajar Oversea da... 13jam dlm bas..stress....hu2



” Nizam Ijam Dot Com”

cx's said... [Reply to comment]

anda student UiTM? jom join my segmen for UiTM's student here.
segmen cx's :geng UiTM by campus

Anonymous said... [Reply to comment]

best kat sabah. perpaduan antara kaum dia walaupun berbeza agama n etnik. makanan laut yg murah. udang, ketam, sotong perghh!! murah giler.. org2nya pun sweet jerr.. (awek2 maksud aku) masyarakatnya mesra dari budak kecik sampailah org tua. pendek kata, aku rindu sabah.. byk kenangan manis kat sana. org2nya baik2.. ;)


xstudent UMS 2007