Saturday, May 7, 2011

[kecewa]..Luahan cinta ku di tolak mentah-mentah...

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua...

Ini entry ke-2 untuk hari ni..bangga nye ngn diri sendiri sebab dapat tulis 2 entry dalam satu hari..muahahaha..ni semua gara-gara otak dah x mampu untuk study pada hari ini...kalau korang belum terjah entry pagi tadi leh la maen klik-klik kat sini [kenapa aku pilih UiTM???!bagus sangat ke UiTM tu??? ]...

Malam ini tiba-tiba mood jiwang menguasai diri beb sambil mendownload maharaja lawak..bila dah jiwang-jiwang mmg kene sangat la ngn bab-bab cintan cintun ni..hahaha...disebabkan aku ni tak berapa pandai nak bermadah(tak habes berguru ngn A. Samad Said) so aku cume nak tnya cikit la kat korang semua(khas tuk girl je tau)...pernah tak korang meluahkan perasaan suka, sayang, cinta atau kasih kat orang yg korang admire tu???!!!bak kata pepatah ibarat perigi cari timba..so korang pernah ke tak jadi perigi yg terkejar-kejar kan timba tu??!!haha..

Aku???de ke patut korang tanya aku pernah ke tak...baek korang layan cite kat bawah ni la...


Kisah bermula bila aku mula menyimpan perasaan kepada Amar(bukan nama sebenar)..serius cite ni yg amar tu mmg ada semua ciri-ciri lelaki idaman yang aku nak la...tambah lagi pakej jadi lengkap sebab die hensem habes..adoy..memang berdebar je la kalau jumpa dia...mula-mula aku cuma pandang dia dari jauh je dan tak berani la nak dekat..orang hot kan mane nak pandang blogger comel macam aku ni..muahaha..pastu di pendekkan cerita aku ngn dia pun mula berkawan di FB dan jadi agak rapat....

Then satu hari tu aku mmg bertekad habis la nak bg tau dia yg aku ni dah lama minat kat dia..aku pun x tau apsal aku nh berani sangat masa tu tuk meluahkan perasaan kat dia..aish...mmg kene rasuk hantu je gayanye masa tu..hahaha..korang baca la perbualan antara aku ngn dia ni..

Aku : Amar!!tunggu jap..(sambil berjalan ke arah dia yg ingin pulang ke rumah dari kampus)

Amar : ooo Hana...np ni???(sambil tersenyum menunjukkan lesung pipit di sebelah kanan)

Aku: (adoy mamat ni...boleh plak die senyum kat aku macam tu..leh melting aku camni..) 
Erm..sebenarnye saya ada benda penting nak bagi tahu awak..awak nak cepat sangat ke ni???gaya macam rushing je...(muka serius je)

Amar: Nape macam serius sangat je awak ni???hehe..cakap je la..saye x kisah pun...

Aku: Erm..saya cuma nak bagi tahu awak yg saye dah lama suka kat awak...awak suka kat saya x??(dengan gaya menahan malu dan redha je kalau ditolak)

Amar: Apa yg awak cakap ni Hana???!!(muka dah berkerut-kerut)...sejujurnya selama ni saye hanya anggap awak tak lebih dari seorang kawan je....awak jangan la salah anggap ngan saya...

Aku: hahah...kenapa awak tak suka saya????saya ni x cukup baik ke???(dengan muka cover malu dan rilek je macam orang x de perasaan...sape tak malu beb dah kene reject)

Amar: Bukan macam tu la..saya nak permpuan yg lemah lembut, sopan santun... (gaya serba salah)

Aku: (belum sempat die habeskan cakap aku dah potong)So awak nak kata yg saye ni tak lemah lembut dan sopan santun la??macam tu??haha..x pe la..saya boleh berubah kalau itu yg awak nak...(dengan gaya x tau malu nye)

Amar: Bukan macam tu maksud saya..biarlah awak berubah kerana Allah..jgn sebab saye...

Aku: Erm..mmg la..kalau macam tu tak pe la...terima kasih ye..heheh...(dengan muka control malu nye aku terus bla dari situ)


Korang dah abes layan ke cerita yg aku tulis tu???so mesti korang anggap aku pun salah satu perigi yang tak tahu malu gi mengejar timba kan???hahaha...itu cuma angan-angan aku je beb..kalau la aku de keberanian nak meluahkan..hahaha...pastu apsal angan-angan pun ending nak yg sede-sede je kan..cube la aku bayangkan mamat tu terima aku ke...heaven beb...

Tapi aku tak kesa pun kalau die x tau yg aku suke dia...biarlah perasaan ni hanya Allah yg tahu..dah kira jihad kecil kan..heheh...semua tu terpulang kepada individu...sebelum buat sesuatu pikir dulu baik buruk nye...kalau de sesape yg nak share pasal pengalaman mencari timba leh la drop comment ye..heheh..daaa~

Nota dari hati: Cinta tak semestinye memiliki...kalau kene reject tak yah la frust menonggeng..rilek2 sudah..pe pn aku still berpegang kepada Single is Simple n Couple is Trouble...hahaha

4 tayar bergolek:

misz anis said... [Reply to comment]

hahahahaha..ko nak luahkan perasaan??haish...tunggu pinangan jela hana..=)

black butterfly said... [Reply to comment]

urmmm~~pernah luahkan..sbb laki tu x take move..but ia xleh terima bukan xsuker...tersangat suka ttp...cuma dia xnak terkongkong..lastly sy hidekan dri dari dia..smpai skrg dia mencari,call n msj...bgitu lgi baik kot^^

faiz said... [Reply to comment]

igtkan mmg btol luahkan perasaan..hehe

Miss Tira said... [Reply to comment]

Tak semua apa yang kita nak itu menjadi milik kita. Jadi jangan sedih sampai tahap terjun kompleks masalam. Chill sudah :)