Saturday, March 19, 2011

what u give u get back...ingat tu....

salam..

seronoknye la kalo dapat tido lame2 kan...dah la cuaca redup aje...mmg masyuk la untuk tido...lagi best kalo dapat mimpi indah..mmg layan la tido...hahaha...tapi nk uat camne...pas subuh aje dh kene g pasar kan....sekarang nh pn aku ngah bertapa kat suatu tempat...waduh...ngntuk beb...serius ngntuk gile nh...

ok la...aku bukan nk cerite pasal tido  aku yg x cukup or cuaca yg redup...bukan jugak pasal aku beli ikan yg dh busuk kat pasar yg bukan disebabkan oleh aku yg x reti nk pilih ikan..semua disebabkn oleh pasar tu yg mmg x de ikan segar oke..kalo gitu aku nak tulis pasal pe ha????lalalala~pasal perasaan aku yg di buai2 nh???(sejak bile plak perasaan aku nh maen buaian..)... bukan jugak pasal perasaan sebab aku dh busan tulis pasal perasaan nh...

jadi nye aku nak tulis pasal pemerhatian aku terhadap masyarakat sekeliling...hahahaha...nh la aku nye kegemaran...aku mmg suka lepak2 kat suatu tempat pastu tgk gelagat orang ramai...kadang2 leh ngundang lawak n geli hati...kadang2 tu cam rasa nk bg penyepak aje sebab perangai meluat nak mati..macam2 ragam betol kn...heheh...

aku nak cerita masa aku gi mid valley ngn abg aku beli DSLR..disebabkan dh kepenatan sgt so aku ngn abg aku pn duk la melangok sebab tggu sepupu aku...masa ngh duduk2 tu datang la sorang dak pompuan remaja nh kat aku...dari pandangan aku la kn..cara die dress up tu x sesuai ngn umo die yg masih remaja tu...x phm mksud aku???korang cuba la tgk sendiri remaja zaman sekarang dan mesti korang paham punye..heheh...

aku sambung cerita...agak2 korang la kn pe dak tu nak kat aku???hahah...dia nak pinjam henpon aku yg kalo baling anjing pn anjing x pandang..hahaha...pe reaksi aku???aku tercengang2 sambil pandang abg aku..dalam hati berkira2 nk bagi ke x nk..kalo ikut aku mmg nk bagi aje tp d sbbkan henpon aku tu pn dh nyawa2 ikan (bateri kong) so aku pn x bagi la...sejurus die bla abg aku cakap camni 'pakaian dh vogue tp nk pinjam henpon orang??'hahah..aku cume mampu gelak aje la...aku tgk die bukan x de henpon cume mungkin x de kredit la kot...tapi kalo xde kredit gi la beli top up...x kn x de duit plak kn...kalo x de duit uat pe g mid valley kn..hahhaah...

mesti de yg mencela aku kan pas bace cerita aku nh....haha...mungkin gak die betol2 dalam kesusahan sebab kene rompak ke kn..tp aku nampak purse die selamat aje..nth la...sekarang nh kan macam2 teknik orang untuk buat jahat...aku bukan nk bersangka buruk cume mestilah berhati-hati kn....lagi-lagi ngn pakaian die macam tu...mmg la x patut aku judge a book by its cover tp kalo luaran dh x reti nk jage sampai terdedah sane sini..macam mane pulak ngn dalaman kn???

pernah dengar ayat nh 'WHAT YOU GIVE YOU GET BACK?"...aku pn terpikir pe yg aku uat kat dak tu akan berlaku kat diri aku gak satu hari nanti...harapnye kalo pe2 yg berlaku kat aku nanti de la yg sudi tolong ak kn..k la...out..daaa~

8 tayar bergolek:

atiEy_[azHa] said... [Reply to comment]

haa betul juga . lumrah lah bila kita judge people by its cover . so , kena lah jaga cover supaya orang boleh judge yang baik-baik punya .

Kahwin Cepat Elak Maksiat

mykhalis said... [Reply to comment]

khalis bagi je pinjam tapi mintak pegang die punya bag tangan.kalu tak kasi khalispun tak kasi..hhe

latest entry di blog khalis : kenapa perempuan kuat cemburu

niesz said... [Reply to comment]

beli DSLR TU..jeles2..hehe..

ermm..bak kata orang, "biar papa asal bergaya.."haha..

faiz said... [Reply to comment]

selalunye saye ni xbyk pikir sgt..org nak pinjam bg je..

hana said... [Reply to comment]

@atiEy_[azHa]
hahah..
betol tu...
sokong sgt2..

hana said... [Reply to comment]

@mykhalis
hahah..
bgs punye cadangan..
terbaek..

hana said... [Reply to comment]

@niesz
hahah..
x de la sampai bia papa asal bergaya..
teruk benar cmtu...
kene saving la tuk beli dslr..
hahah

hana said... [Reply to comment]

@faiz
bgs la..
kalo gitu nk pinjam henpon bole???
haha