Sunday, March 13, 2011

aku belom terdesak lagi nak kahwin!!!!

salam...

walaupun aku nh makin malas nk belaja tp bukan bermakna aku nh nak sangattttttttt kawen oke...biase la tu de sifat malas kn..tipu la korang x pernah de rase malas macam aku kn....haha...aku de uat satu hipotesis..semakin meningkat usia semakin malas nak belaja...korang rase hipotesis ni accepted or rejected???lalalalala~

huh..pe nak jadi la kn ngn aku nh..degree pn x abes agi dah de ati nk malas belaja..terok betol la ko nh hana..rase cam nak hempuk aje kepala kat dinding...dush..dush...cube la contohi orang yg sanggup belaja walaupun umo dh separuh abad..nh umo baru setahun jagung dah pemalas...hahaha...

semalas-malas aku pun mesti ak study nye beb..mase depan aku tu....x sanggup aku nk tgk kegelapan di masa hadapan aku...nyesal kemudian x de gune...selalu orang kate camni..

'malas la nak belaja..lebe baik kawen..'

korang pernah x terkeluar ayat macam tu???x pernah ye??oke la..aku admit yg aku pernah cakap camtu..tp bukan bawak makna pe2 pn...ye la kan...ingat kawen tu senang ke???(ayat macam orang pernah kawen aje kn??)..kalo pun aku x pernah kawen tp cuba la tgk parents kite???senang ke nk besarkn kite sume??senang ke nk uruskan rumah tangge??senang ke nk carik duit tuk beli itu dan ini??senang ke???

aku de kawan yg bername anis...si ANIS ni de uat entry khas tuk aku..harap korang x terpengaruh la ye...die tu bukan leh caye sgt..ingt aku nh desperate sangat ke...hahaha..korang nk bace entry die tu??leh la tekan sini..pastu die leh lak post kt fb camni..aku wat printshot kat bawah nh..

tekan tuk tumor ye..

sunggun tabah kan aku dapat kawan camtu..heheh...walau pe pun yg berlaku...aku tetap akan belaja...rase malas tu lumrah n kite yg kene tanggani nye sendiri...mmg belaja nh susah tp kalo rajin sume jd mudah..

p/s: naseb badan la dapt kawan y sengal ubi camtu...lalalala~

19 tayar bergolek:

misz anis said... [Reply to comment]

hana,tanpa kawan yang sengal,hidup xkan ceria..lalalalala~

diana said... [Reply to comment]

nak rajin kena duduk dalam kalangan orang rajin la..
pengaruh sekeliling pun jadi faktor ni..:p

.::: Princess MOMOY :::. said... [Reply to comment]

kawan sengal macam tu la yang akan tolong kita bila kita susah
percayalah
Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

d_tieah said... [Reply to comment]

Hahahaha.. Sengal lah best.. Kalo terlalu serius takde bahan gelak bosan jugak.. Ngee :)


Entry Terbaru : Kisah Zaman Dahulu Hingga Kini

hana said... [Reply to comment]

@misz anis
mmg la..
ko x nmpk ke hidup aku mmg ceria abes??
hahaha

hana said... [Reply to comment]

@diana
ye betol..
pengaruh khidupan mmg penting..
=D

hana said... [Reply to comment]

@.::: Princess MOMOY :::.
hahah..
betol la tu..
nh gurau2 manje je..]
=D

hana said... [Reply to comment]

@d_tieah
hahah..
tau x pe..
mmg ceria n meriah aje de kawn sengal..
haha

sue sofian said... [Reply to comment]

biasa la tu hana.. malas tu tetap ade.. bila dah keje nanti sure rindu nak blaja blk..sbbnyer blaja lg best dari bekeje..
ok la tu dpt kwn yg sengal2 sket..baru la ceria hidup..

aCap said... [Reply to comment]

siap ade entry utk kawan gitu...

layankan ajer...

rugi tak, untung pun tak..

kan kan kan

faiz said... [Reply to comment]

nak rajin kena ikhlas belajar...hehe

SyahmiFikri said... [Reply to comment]

apa salahnya kawen tyme blajar!

bnyk jer org cmtuh! haha

Henry Zackery said... [Reply to comment]

semoga awk jmpe cinta sejati :)

Gambar Artis Tanpa Make Up

hana said... [Reply to comment]

@sue sofian
betol tu...
ngah belaja camni ase seronok plak kalo ingt zaman kanak2 dulu...hehe...

saye mmg syukur la dapat kawan cam anis tu..
die mmg terbaek...pe2 pn..kawan2 saye sume mmg terbaek..
=D

hana said... [Reply to comment]

@aCap
mmg saye layan kan aje...
kalo kawan yg sengal2 nh baek layankan aje..
haha

hana said... [Reply to comment]

@faiz
erm...
betol..
bile de rase ikhlas tu baru dtg keberkatan...
dh de berkat insyaAllah datang la kerajinan...
=D

hana said... [Reply to comment]

@Henry Zackery
terima kasih...
=D

hana said... [Reply to comment]

@SyahmiFikri
mmg la..
tp saye x sedia lagi la nk de tanggungjawab yg besar..
waduh2..
x terbayang diri ku sbgai pelajar dan seorang isteri..
hahah

NaNaoSaKi said... [Reply to comment]

btol..saya pun dpt rasa..semakin saya membesar semakin malas saya belajar :P hehehehehe

tp bila dipikirkan mak bapak..alahai... kuatkan semangat jgk utk abiskan degree saya.. dlu ingat pas abis blaja nak je kawin trus :p

tp skang da abis blaja.. tiba2 rsa cm nk kawin lambat2 la plak.. :p