Thursday, May 21, 2015

Throwback: Majlis Pertunangan

 Assalamualaikum semua...

Entry kali ini kita nk throwback sikit kisah 8 bulan yang lalu...saje je nak share cerita masa Majlis Pertunangan hari tu...majlis jimat dan save budget kata nya..tumpang majlis resepsi abang..majlis aku 12 sept 2014 (Jumaat), majlis resepsi abang 13 sep 2014 (sabtu)..so dah jimat part pelamin, khemah dan makan-makan...aku cuma perlu keluar duit untuk baju tunang dan barang hantaran pihak lelaki je..hahah..

Persiapan hantaran, bunga tangan dan makeup semua di sediakan oleh kakak aku yg serba boleh..cuma doorgift je aku bereskan..di sebabkan aku ni acah-acah pandai buat kek, maka my mom sibuk la suruh aku buat kek batik untuk bg pihak lelaki...bertungkus lumus aku masak kek batik dengan penuh kasih sayang sampai tengah-tengah malam..tegar betol..

ini lah hasil penat lelah..mmg tidak membanggakan..hurmm..
Hantaran yg simple gojes cantik menarik kau memang da boom ni aku suruh kakak aku yang buat..kalau nak suruh ak buat memang tak jadi hape la..hantaran ni pun aku dah banyak jimat sebab ada sahabat yg baik hati sponsor kek secret recipe dan coklat..thank you Azrah dan Anis..

sireh junjung

Buah-buahan tempatan

Coklat sponsored by Azrah..dekat bekas besi tu letak cincin untuk encik tunang..cincin tu di tempah oleh aku sendiri guna 'batu' yg dibeli oleh arwah  abah lamaaaaa dulu dekat Mekah..

Sejadah dan tasbih mutiara dari Sabah..

Kain pelikat dan kemeja Padini..

Coklat sponsored by Azrah...

Kasut Vans...

Bucket of chocolate...

Part mekap paling aku serabut sebab mempunyai kulit yg sangat sensitif..pasal tu la aku tak suka mekap...natural beauty je..hakhakhak..tapi disebabkan nak tunang ni terpaksa lah mekap jugak..awal-awal aku dah habaq dekat kakak aku jangan mekap tebal-tebal..tak payah nak buat shape hidung la,tutup cela beriya-iya sangat la...nasib baik muka aku ni boleh tahan flawless (perasan)..less is more...hihih..

nampak natural je kan?? 

ini lah cincin tempah khas untuk encik tunang..

tak sanggup aku nak angkat kepala..malu punya pasal...hahaha

sebahagian dari pihak lelaki..
encik tunang..
family dia dan my mom bergabung meletop..hakhak

thank you Ain sudi datang dari Melaka..hihi...
Aku pilih tema purple gold sebab rasa macam cun melecun je warna ni..then dah settle everything abang aku cakap 'Sayang betol ko dengan UiTM ye??'..at the first I'm little bit blur..haa??then hahaha...purple kan sinonim dengan UiTM..layan je la...kira oke lah sebab aku ngn encik tunang classmate dekat UiTM tu..kira ada kena mengena la juga kan...

Lastly, sesiapa yang rasa nak tempah hantaran yg cantik ikut citarasa terkini dan mekap simple untuk any event boleh contact my sis ZARA 0192284186...dia cover dari Shah Alam sampai Sabak Bernam...insyaAllah harga sangat sangat sangat murah sebab dia buat kerja ni sebagai hobi..dapat cover modal pun dah cukup..hihi..

Nota dari hati: Lagi 2 bulan bakal tukar status..nebes jemah beb..

2 tayar bergolek:

Cik Kumbang said... [Reply to comment]

Simple is nice , betul x?

CK pun last year bertunang buat simple2 je
Mekap pun DIY kwang3~

http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/p/wedding-review.html

myan said... [Reply to comment]

hai

kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
ada paperbag, sticker, tag & card :)

tq tuan tanah

Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


tq :)