Saturday, September 24, 2011

Cara penulisan kita mengambarkan siapa diri kita yg sebenarnya...

Assalammualaikum semua...

Dulu aku fikir blog adalah satu tempat untuk aku meluahkan apa yg aku tak puas hati, segala kemarahan, segala kegembiraan dan segala jenis rasa TANPA ADA BATASAN...kiranya ikut suka hati aku lah kalau rasa nak maki, nak kutuk, nak hina atau apa saja dekat blog sebab blog ini aku yg punya...tapi itu semua dulu sebelum aku mengenal dunia blog yg sebenarnya...

Bila aku melawat blog-blog lain, dari situ aku belajar cara penulisan, adab-adab menulis, tips-tips yg berguna untuk newbie dan macam-macam lagi...walaupun blog ni kita yg punya tapi kita kena ingat yg blog kita ni di baca oleh seluruh umat manusia melainkan kalau kita set private...

Bagi aku, cara penulisan kita mengambarkan siapa diri kita yg sebenarnya...kalau entry sesuatu blog bisa membuatkan kita gelak mesti kita dapat agak penulisnya seorang yg funny..dan juga kalau entry nye asyik nak mengaibkan orang lain pastu mencarut tak tentu hala mesti kita dapat agak dia bukan seorang yg baik...walaupun agak kejam kalau kita hanya menilai seseorang melalui penulisan tapi bagi aku itu lah hakikatnya sebab apa yg penting adalah '1st impression' ...so dalam situasi berblogging ni cara penulisan adalah '1st impression' yg patut di ambil berat...ini hanya pendapat aku oke...

Kadang-kadang aku sendiri pun terasa macam nak melepaskan aje segala kemarahan yg membara-bara dekat dalam blog ni biar puas hati aku ni tapi aku sentiasa ingat, kalau kita buat sesuatu di kawal oleh emosi pasti akan memberi kesan negatif dan tak mendatangkan apa-apa kebaikan pun....jadi pikirlah lah dulu sebelum menulis...tak mahu lah gaduh-gaduh di sebabkan blog k..

Nota dari hati: Patut ke unfollow blog yg suka caci maki, mencarut-carut tak tentu pasal???

9 tayar bergolek:

a.r.e.p a.h.m.a.d said... [Reply to comment]

hehehehe~~~
blog abg ok kan???
xde carut2 maki2 kan???
bese2 jew kan????
hahaha~~~~
:'D

thetingtong said... [Reply to comment]

blog saye..? err, pasal diri saye yang tingtong jek! :)

Cik Ila said... [Reply to comment]

setuju!! ;)

Deeyaudeen Sabri said... [Reply to comment]

setuju angat ! haha :P

fieha said... [Reply to comment]

kdg2 rasa btul gak..dri cara dan apa yg disampaikan mencerminkan siapa kita.. :)

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

haha.. btoi.. sy pun dh byk blajar tentang dunia blog ni.. berbanding msa mula2 blogging dulu.. entry mcm takleh blah gila.. byk yg dh delete dh.. malu.. hehe..

WR said... [Reply to comment]

bukan itu saja bagaimana themes juga melambang identiti seseorang blogger hihihi..nice entri..:)

Terbukti Khairul Fahmi bercinta dengan Dahlia Teck

sifu im said... [Reply to comment]

penulisan aku lemah lembut..tapi tak bermakna aku pondan..haha

Anonymous said... [Reply to comment]

Terima kasih atas informasi menarik