Thursday, October 21, 2010

kalo MALAS BELAJA baek KAWEN KN?????

mlm nh serbe serbi x kne...nk bce bku x de mood...nk on9 plk busan...x de sp on9..sume sbuk stdy la tu..musim2 exam kn...nk maen game x brani...bkn sbb pe...ak nh pantang ckt kalo dh maen game almtnye mmg ak x tinggal la game tu...sggh taksub ye....ak leh ngadap lappy je maen game smpai 24jam tau..sme gak kalo ak tgk cte...tu yg x brani nk pegang ak nye hard disk...sggh bhaye...ak tkt tjebak n x mmpu nk b'undur...hahaha...nh la nmenye x de kesedaran diri...sok dh la de Test n FINAL PRACTICAL HEMATOLOGY...tp leh ag b'malas2 kn...aish...


pe yg ak mmpu lakukn cme bce cerpen on9 je...kalo bce on9 nh...ble broadband nh wat lawak manja mst ak bengang pnye...so ak pn pegang la buku gak...hahaha....kalo nk d kire....ak bace bku 10minit pas2 on9 nye b'jam2...hahaha..mmg sggh bjak la ak nh...naseb baek ak x amek medic...kalo ak amek medic mmg lingkup la ak...kos yg ak amek skang nh pn dh uat ak gile...aish...


erm...sp de tip2 tuk blaja???maksd ak cmne nk tingkatkn semangat tuk belaja??ak nh ye2 je...mle2 je semangat pas2 down balek..argh...sggh lemah ye jiwa ku ini...adoy...mmber2 ak nh pn mlas nk blaja...sume dh pk nk kawen je..hahaha...sggh sengal...ingt senang ke kawen...pe la...blaja bg habes dlu br kawen...kne kuatkn semangat...hahaha...tp kn...ak slalu dgr owng tue2 kate...'kalo dh malas sgt g je la kawen'...sggh lawk ak ase...kalo kawen tu mudah x pe...nh lg besa tanggjwb de la...ak ag prefer blaja dr kawen...hahaha...x pn..x yah blaja x yah kawen...abes tu nk uat pe???hahaha...

p/s utk dri sndri: sudah la Hana..g la study..x simpati ke kt dri ko yg nk sgt bace bku2 yg stebal alam tu...kate nk dpt DEAN LIST..kalo mals mcm tu cmne la...ko jgn smpai JPA tarek blk biasiswa ko t....mne ko nk dpt dwet byr umah sewe, broadband ag...ko tu dh la ske shopng..abes la ko x de dwet kalo JPA x bg dwet...hahaha

korng rse ak de ksdran dri x kalo ak nshtkn dri ak cm2???hahaha...de la ckt...rsau gak beb kalo JPA x bg dwet..aish...okok...ak nk SENTUH BUKU...hahah...sentuh je du...bce nye x tau ag...hahahaha...


daaa~

9 tayar bergolek:

Shafika Syuhada Rosli said... [Reply to comment]

dear, hana . gudluck 4 ur final exam . =p

Kolat said... [Reply to comment]

jangan kawin lagi...jom kite balajar!

diari pagi ku... said... [Reply to comment]

ok ni tips dari aku tentang bagaimana nak naikkan semangat belajar:-

1- Buat nota dialog bergambar, amik gambar mana-mana gambar buat dialoq seperti:- hana!studylah! :- HANA, ko boleh buat! percayalah! dan ko taruh la kata-kata semangat dari kata hati ko, ataupun cari buku yang ada kata-kata semangat!

2- ni kata semangat aku “Jika ada 100 orang yang akan berjaya,pastikan salah seorang daripadanya adalah AKU.
Jika ada 10 orang yang akan berjaya,pastikan salah seorang daripadanya adalah AKU,
jika ada seorang sahaja yang akan berjaya,pastikan itu adalah AKU”. (ABRAHAM LINCOLN) aku petik dari email aku.

3- Kalau ko boring sangat taktau buat apa, ko baringlah.. tidor ke..atau ko try bela hamster, kura-kura ke..start dari hari ko beli, ko bela dia, dan bila waktu ko boring,
ko leh lah tengok pet ko tu. mana tau ilang boring ker..pendapat aku ajer.

4- Bila nak study, ko senyum kat dinding, bayangkan gambar ko tengah pegang ijazah, mungkin boleh bagi ko lebih rajin ke.. banyak lagi aku nak tulis.. hehe.. cukupla takat ni.. XD

Kalau kahwin tu, hak masing-masing lah, hana, tapi hana, ramai orang belajar dulu, pas belajar cari kerja dan kawin.. bila jodoh datang, datanglah waktunya..

k, ni saja komen aku, kalau panjang lebar sorry! just semangat nak type bagi ko bersemangat.hehehehe

hana said... [Reply to comment]

huhu..
tq 4 ur great responses...
sy rse btol2 ttarek ngn bela hamster tu..rse cam nk g bli je skang nh..hehehe
btw..tq cz dh bg smangat..hehehe...

Diaripagikoo said... [Reply to comment]

beli hamster tu hari ni jugak, kalau bersemgat tu bagus sekali! terus maintan ya! orang lain boleh, kita pun boleh punyer! XD

hana said... [Reply to comment]

hehe...
x jd bli hamster...
dh pk baek bruk..
heheh..
so bli ikan je...
ok la kn..
heheh

Diaripagikoo said... [Reply to comment]

ok la tu, ada peneman, bela ikan ni mudah, bagi makan dan salin makanan, hamster pulak sensitif, blh cpt mati kott.. apakata bela rimau aje..hehehhee just kidding =D

Diaripagikoo said... [Reply to comment]

ko ada ym tak, ada ralat msj tu, bukan salin makanan, tapi salin air..zzzz..

hana said... [Reply to comment]

heheh....
de je..
sharifatul_hana@y.c